Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op deze plek staat het Martini Ziekenhuis in de Ziekenhuis Top 100

Door Sharon Bremer 8 november 2019

Mocht je onverhoopt in het ziekenhuis belanden, zit je in het Martini Ziekenhuis best goed. In de AD Ziekenhuis Top 100 staat het ziekenhuis op de 22e plek in de lijst van 26 topklinische ziekenhuizen.

De ranglijst maakt onderscheid tussen de zogenoemde topklinische en de algemene- of streekziekenhuizen. Er waren dit jaar twee winnaars: het Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem en het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. De eerste is het beste streekziekenhuis, de ander is de nummer één bij de topklinische ziekenhuizen.

Beoordeling

De Top 100 gebruikt gegevens die ziekenhuizen elk jaar moeten aanleveren, bijvoorbeeld aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. De instellingen worden beoordeeld op meer dan dertig onderdelen die iets zeggen over het niveau van de zorg, zoals toezicht op medicijngebruik, uitkomsten van veelvoorkomende operaties of juist heel complexe operaties, de kwaliteit van de verpleging of tijdige start van een behandeling.

UMCG

Waar staat het UMCG in deze lijst, vraag je je af? Het UMCG valt niet onder de topklinische of de algemene- of streekziekenhuizen, maar staat in het rijtje Academische Ziekenhuizen. Daarom krijgt het ziekenhuis geen plekje in de ranglijst en geen eindscore. Daarnaast wordt dit aangegeven: ‘Het ziekenhuis heeft een te afwijkende patiëntenpopulatie voor opname in de ranglijst.’

De Ziekenhuis Top 100

De Ziekenhuis Top 100 wordt elk jaar door het AD vastgesteld. Ze toetsen ziekenhuizen in heel Nederland door middel van openbare cijfers en geven ook patiënten de kans op de ziekenhuizen bepaalde keurmerken toe te kennen. Meer over hoe deze top 100 gemaakt wordt, lees je hier.


Lees ook

inbraak

In deze Groningse wijken is de kans op inbraak het grootst

Natuurlijk hopen we dat het jou bespaard is gebleven: een inbraak in je huis. Helaas zijn er wel hee...
Parkeerplaats

Mag dat, een parkeerplaats maken van je voortuin?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
Mascotterun

[VIDEO] De Mascotterun in het Noorderplantsoen: wij waren erbij!

Zaterdag was het tijd voor de 62e (!) editie van de Plantsoenloop: de jaarlijkse hardloopwedstrijd d...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Groningen.

adv.