Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kom maar op, zomer! Broers Maurice en Marco openen nieuwe ijssalon in de Folkingestraat

Door Sharon Bremer 16 juli 2020

Deze week is er een spiksplinternieuwe ijssalon geopend in de Folkingestraat: Monte Giove. De jonge ondernemers en broers Maurice (19) en Marco (24) staan er aan het roer. Met deze zaak maken ze de droom van hun vader John Joudieh werkelijkheid: een eigen ijssalon in de bruisende binnenstad van Groningen.

Je kunt bij ‘Monte Giove Gelato Dolce e Salato’ voor meer lekkers terecht dan alleen vers ijs (wat overigens gemaakt wordt in hun eigen ijsfabriek in Norg), je kunt er ook terecht voor koffie, broodjes, pizza’s én cheesecake.

Droom

De vader van Maurice en Marco heeft een Italiaans specialiteitenrestaurant in Norg, maar droomde al langer van een ijssalon in de binnenstad van Groningen. “Het is wel heel gaaf dat wij als zoons nu de kans krijgen om ons eigen concept op te zetten”, aldus Maurice.

De jonge ondernemers hebben beide veel ervaring opgedaan in het restaurant van hun vader, maar willen graag op eigen benen staan. “We hebben veel van onze vader geleerd, maar ik hoop natuurlijk dat we hem hier niet al te vaak zien. Dat betekent dat het goed gaat. Maar we zijn wel heel blij met deze mooie mogelijkheid om zelf te gaan ondernemen.”

‘Graag een ijsje’

De opening van de nieuwe ijszaak in de Folkingestraat was een bijzondere, want niemand minder dan burgemeester Koen Schuiling was erbij aanwezig. “Ik weet nog dat ik als kind in Italië altijd graag een ijsje mocht eten”, vertelt de burgemeester in zijn speech. “Je had in Nederland toen nog geen Italiaanse ijssalons. Gelukkig kwam dat later op gang, ook in Groningen. Met Monte Giove hebben we er een mooie échte Italiaanse ijssalon bij. En dat is fijn in deze lastige tijd. Ik wens Maurice en Marco veel succes!”

Je kunt zeven dagen per week bij Monte Giove terecht voor een ijsje of andere lekkernijen.

Funky Freak

Faddi en Sameir openen Funky Freak in Groningen: hippe hotspot met freakshakes

Heb je 'm al voorbij zien komen op Instagram? Vást wel, want 'Instagram-waardiger' dan dit zaakje kr...

Groningse Daan opent een bezorgrestaurant met alleen diepvriespizza’s

De Groningse Daan wilde altijd al een restaurant openen, en dus opende hij een Uber Eats-bezorgresta...
wijnboot

Zin in een drankje? Maayke en Henriette brengen je een borrel met hun wijnboot

Gelukkig barst Groningen van de creatieve ondernemers die de afgelopen maanden 'not today, corona!' ...

Van luxe stadsvilla tot woonboot: 7 x hele toffe Airbnb’s in Groningen

Komt er bezoek voor wie je een fijne slaapplek in Groningen zoekt? Of heb je gewoon zin om jezelf te...

adv.