Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zaterdag opent Grandcafé 2Jongens en wij mochten vast binnenkijken

Door Sharon Bremer 29 november 2019

De formule van Eetcafé 2Jongens aan het Schuitendiep en de Sportsbar op Zenike werkt, want de twee zaken krijgen er een broertje bij: Grandcafé 2Jongens. Drie keer is scheepsrecht, immers! Waar? Aan het Damsterdiep, waar de Bastille nu omgetoverd wordt tot een grandcafé. 

Ze zijn nog druk bezig met verbouwen: uitbaters Martin Rudolphie en Arjen Kaptein. Ook Bart Rinsma is, als bedrijfsleider, nauw betrokken bij het proces. Inderdaad, geen twee jongens, maar drie. Bart als ‘nieuwe jongen’ in dit geval. Zaterdag is de grand opening en er moet nog genoeg gebeuren, maar gelukkig was er een gaatje vrij in de drukke agenda en konden wij alvast langskomen voor een bak (“de koffiemachine is vandaag gekomen!”) koffie en een sneak peek

Op z’n Gronings

Grandcafé 2Jongens krijgt dezelfde formule als de andere twee horecazaken: goed eten en een losse sfeer. “We zijn een Gronings bedrijf en daarom willen we gebruik maken van Groningse producten”, licht Bart toe. “Zoals Hooghoudt, eierballen en Knol’s Koek. Hoe Gronings wil je het hebben?”

2jongens
Foto | Ellen Heinen

Zonnig terras

De mannen hebben grootse plannen voor de zaak: “Op de bovenverdieping komt een extra keuken, daar willen we een iets ander concept neerzetten. Kleine gerechten en hapjes, en als het niet genoeg is bestel je gewoon bij”, vervolgt Bart. “Beneden willen we ruimte voor een dj en live muziek. Mensen moeten hier komen voor lekker eten, gezelligheid en entertainment. We gaan zeven dagen per week open. Daarnaast zitten we hier aan het Damsterdiep hartstikke goed, we hebben het zonnigste terras van Groningen”, lacht hij, doelend op het Damsterplein.

2jongens
Foto | Ellen Heinen

Opening

Zaterdag is de grand opening speciaal voor collega’s, vrienden en leveranciers. De zaak gaat in de week daarna open voor publiek en dan kun je er terecht voor een lunch, diner, een borrel en gezelligheid op z’n Gronings. Wanneer precies? Dat kunnen de eigenaren nog niet zeggen. “We hopen zo snel mogelijk, maar als we een definitieve datum hebben, laten we dat direct weten!”

2jongens
Foto | Ellen Heinen

Lees ook

koopavond groningen 2019

Handig! Dit zijn de extra koopavonden rond de feestdagen 2019 in Groningen

Nice! Speciaal voor Sinterklaas en Kerstmis zijn in Groningen extra koopavonden ingepland, zodat je ...
The Stockroom

The Stockroom: een speakeasy bar in hartje Stad

Hij zit er wel, maar je ziet 'm niet: The Stockroom. Een 'speakeasy'-cocktailbar verstopt in de Oost...
oud & nieuw groningen

Oud en nieuw in Groningen 2019: de leukste feestjes op een rij

Drie… twee… een…. happy new year! Voor je het weet is het zover en zit je oliebollen te eten en cham...

 

adv.