Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen coronacrisis voor fietsenmaker Michiel (27): ‘Ook de niet-fietsende Groninger pakt nu de fiets’

Aangeboden door Dumo Tweewielers 17 april 2020

Het lentezonnetje laat zich steeds vaker zien en dus wandelen we ons suf. Ook fietsen is in Groningen nóg populairder geworden. ”Mensen die anders nooit fietsen, pakken nu de fiets”, aldus fietsenmaker Michiel van Dumo Tweewielers. 

Nu de sportscholen gesloten zijn, wordt er steeds meer gewandeld en gefietst. Eerder bleek al dat social distancing op de fiets optimaal werkt (let er dan wel op dat je niet in elkaars ‘slipstream’ zit). Goeie reden om de fiets uit de schuur te halen en een mooie route uit te stippelen. Staat jouw fiets al maanden met lekke band te verstoffen? Fietsenmaker Michiel biedt een unieke service: hij komt jouw fiets namelijk kosteloos ophalen en levert hem helemaal spic en span weer bij je af!

Fietsen is populair!

Want fietsen doen Groningers de laatste tijd meer dan ooit. ”Mensen die anders nooit fietsen, pakken nu de fiets. Ze zoeken wat om te doen en het is natuurlijk een fijne manier om in beweging te zijn.” Het natuurgebied achter het voormalige Suikerunieterrein, waar Dumo Tweewielers te vinden is, is volgens Michiel de perfecte plek voor een fietstochtje of mooie wandeling. ”Het is hier rustig en er is veel ruimte!” Geen reden dus om hutjemutje door het centrum te struinen!

Unieke service

Ook voordat corona ons land in zijn greep had, kon je al gebruik maken van de service van Dumo Tweewielers. Michiel is fietsenmaker aan huis, een gat in de markt volgens de Groninger. ”Mensen vinden het prettig dat ze zelf niet met hun kapotte fiets hoeven te slepen. Ook scheelt de haal-en-brengservice een hoop tijd! We zijn allemaal immers al druk genoeg!”

Foto | Eddie Snakenborg
Foto | Eddie Snakenborg

Is je band lek of hebben je remmen het begeven, maar kun je de kinderen niet alleen thuislaten? Dumo Tweewielers is de hele week geopend en haalt je fiets op voor reparatie. ’s Avonds en in het weekend werkt Michiel op afspraak. En ook als je een nieuwe fiets wil kopen, komt Dumo langs met de uitverkoren fiets. ”Vooral voor ouderen is het handig om op deze manier een proefrit te maken, zonder de deur uit te hoeven!”

‘We komen overal’

Michiel was al jaren fietsenmaker, maar had altijd al de wens om zijn eigen bedrijf te starten. Dumo (wat staat voor Duurzaamheid en Mobiliteit) is geboren in een garagebox. ”Je moet ergens beginnen”, lacht de jonge ondernemer. ”Ik kreeg ook steeds meer klanten die aan de andere kant van Groningen woonden. Zo is de haal-en-brengservice ontstaan.” Inmiddels is de werkplaats, inclusief een klein winkeltje met ijs en koffie to-go, verhuisd naar het Suikerunieterrein. ”Vanaf hier komen we overal in Groningen!”

Foto | Eddie Snakenborg
Foto | Eddie Snakenborg

Dumo Tweewielers neemt, naast afstand houden, extra hygiënemaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Nog een tip van Michiel als je zelf na een supermarktbezoekje weer van de fiets stapt: ”Vooral de handvatten van de fiets en het zadel moeten goed gedesinfecteerd worden, daar zit je immers vaak aan met je handen!”

De regels van het RIVM zijn er niet voor niets, vermijd groepen mensen, als je op pad moet, doe dat zoveel mogelijk alleen en houd afstand.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Dumo Tweewielers. Meer over Dumo Tweewielers ontdekken?

Dumo Tweewielers

auto en mobiliteit

Geopend08:00 - 18:00

Suikerlaan 30A , Groningen

Bekijk meer:auto en mobiliteit

adv.