Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lachen! De Faamnaam 2020 van Radio 538 komt dit jaar uit Groningen

Door Sharon Bremer 27 november 2020

Wie is de opvolger van Mat Ras, Jack Pot en Chris Mus? Radio 538-dj’s Coen en Sander zoeken ieder jaar naar de grappigste, bijzonderste en origineelste naam van Nederland, de zogenoemde ‘Faamnaam’. Extra leuk: dit jaar komt de winnaar uit Groningen!

Luisteraars konden de afgelopen weken Faamnamen aandragen en stemmen op hun favoriet. And the winner is… Mette Bus!

Faamnaam 2020

De Groningse Mette Bus heeft de opvallendste naam van Nederland en wordt daarvoor bekroond met de titel ‘Faamnaam 2020’. Naast haar op het erepodium staan Bennie Weijs en Lieve Lingen op de tweede en derde plek. Andere genomineerden waren Co de Kraker, Bé Thalen, Nies Slim en Dino Saris.

“Mette Bus heeft een prachtige Faamnaam!”, aldus dj Coen Swijnenberg. “Ze draagt haar naam met trots en dat is haar goed recht. Naast de eretitel wint ze ook het beruchte Faamnaam-straatnaambord. Die sturen we naar haar op, want met de bus van Groningen naar Hilversum…”

Foto | Radio 538 – De Coen en Sander Show.

‘Ze vergeten me nooit meer!’

Met haar overwinning voegt Mette Bus zich bij het rijtje van voorgaande titelhouders. Eerder wonnen Mat Ras (2019), Jack Pot (2018), Chris Mus (2017), Kenny Boeijen (2016) en Ferry Kuhlman (2015). Ze kon niet naar de studio komen want het was te ver ‘mette bus’, dus Mette Bus kreeg de prijs digitaal uitgereikt: “Wat een leuk nieuws! Hartstikke bijzonder. Als mensen mijn naam horen en het grapje ervan inzien, vergeten ze me nooit meer.”

“Je denkt dat het niet gekker kan, maar dat was dit jaar toch weer het geval”, vult dj Sander Lantinga aan. “We moesten zelfs onze zoektocht verlengen, omdat er zoveel verborgen pareltjes binnenkwamen! We merken zelfs dat nieuwe ouders meewerken aan de competitie. Zo is de nummer drie van dit jaar, Lieve Lingen, pas vier jaar oud!”


 

  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Groningen.

Meer over

Nieuws

adv.