Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ka-ching! Zoveel miljonairs wonen er in Groningen

Door Sharon Bremer 14 september 2019

Het gras is altijd groener aan de overkant. Soms komt dat omdat het gras onderhouden wordt door een tuinman, die meteen het zwembad even schoonmaakt. Hoeveel Groningers zwemmen er in het geld? Dat kunnen wij je vertellen.

Elk jaar brengt het CBS cijfers naar buiten over het aantal miljonairs in Nederland. Een onderzoek waar nieuwsgierige aagjes heel blij van worden, want wie wil nou niet weten hoeveel rijke stinkerds er in de buurt wonen?

Eén miljoen of meer

Uit de cijfers blijkt dat (in 2017) 115 duizend huishoudens in Nederland een vermogen hadden van één miljoen of meer. De rijksten van het land wonen vooral in Laren, Bloemendaal, Blaricum en Wassenaar. In Laren is bijvoorbeeld 11 procent van de huishoudens miljonair.

Miljonairs in Groningen

Amsterdam voert de lijst van gemeenten aan met het grootste aantal miljonairs (6400), gevolgd door Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Daarnaast zijn er een aantal gemeenten, waaronder Groningen, die duizend miljonairshuishoudens of meer hebben. In procenten is 1,2 procent van de huishoudens in Groningen een miljonairshuishouden.

Over de hele provincie gezien valt het dan weer mee: in Limburg, Flevoland en Groningen woonden in 2017 relatief de minste miljonairs: rond 1,1 procent. Hoe het met de rest van Nederland is gesteld, bekijk je in dit kaartje:

Eigen zaak

Lijkt het je wel wat, miljonair worden? Dan doe je er goed aan een eigen bedrijf te starten: acht op de tien kostwinners in een miljonairshuishouden heeft namelijk een eigen zaak. De helft van hun vermogen bestaat dan ook uit de waarde van aandelen in een eigen bedrijf en ondernemingsvermogen.


Lees ook

Beer&

Voor biertjes, borrels en bites ga je naar Beer&

Met inmiddels 50 speciaalbieren op fles en 7 op de tap is het cirkeltje rond. Want het verhaal van B...
Carmen - Woonzooi

Carmen Cazemier van Woonzooi: ‘Ik kies alle producten met mijn hart’

'Maak het mooi met Woonzooi', zo luidt de slogan van de woonwinkel in de Groninger Zwanestraat. De w...
Eva's roedel

Eva maakte van haar droom werkelijkheid: ‘Ik heb altijd met honden willen werken’

Iedereen die regelmatig een rondje in het Beijummerbos loopt, zal haar herkennen: de 31-jarige Eva W...

 

  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Groningen.

adv.