Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Groningse horeca krijgt toegangsstop, terrassen moeten sluiten: ‘We willen geen Antwerpse toestanden’

Door Sharon Bremer 31 juli 2020

Tot in de late uurtjes op het terras zitten? Dat is voorlopig verleden tijd, want in Groningen gelden per direct extra coronamaatregelen. Burgemeester Koen Schuiling maakte tijdens een persconferentie bekend dat er op vrijdag- en zaterdagnacht vanaf 1.30 uur een toegangsstop geldt voor horeca binnen de Diepenring. 

Dat betekent dat de Groningse horeca na 01.30 uur niemand meer mag binnenlaten. Mensen die voor 01.30 uur al in een horecagelegenheid zijn, mogen wel blijven tot sluitingstijd. Alle eetgelegenheden, nachtwinkels en verkooploketten in het centrum (binnen de Diepenring) moeten op vrijdag- en zaterdagnacht sluiten om 01.30 uur. Mensen die dan binnen zijn, moeten dus het pand verlaten. De terrassen moeten uiterlijk om 02.00 uur leeg zijn.

Verspreiding

Volg je het nog? Korte samenvatting: ná 01.30 uur mag je niet meer op het terras zitten in het weekend. Burgemeester Schuiling voert, als voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen, deze nieuwe maatregel door om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Doordat er ’s nachts drukte voor de deuren van horecazaken ontstaat, zou het onmogelijk zijn om anderhalve meter afstand te houden.

Geen ballonnetjes meer

Wat we ook niet meer gaan zien in het Groninger straatbeeld (in ieder geval na 01.30 uur) zijn de lachgasballonnen. Die mogen niet meer verkocht worden na dat tijdstip binnen de Diepenring. Ondernemers die zich niet aan de nieuwe maatregelen houden, lopen het risico om tijdelijk gesloten te worden. Hoelang de nieuwe regels van kracht blijven, is nog niet bekend. Daar wordt volgens de burgemeester wekelijks naar gekeken: “We begrijpen dat dit een behoorlijke impact zal hebben, maar we willen voorkomen dat we de horeca straks moeten sluiten. We willen geen Antwerpse toestanden.”


besmettingen in Groningen

Corona-update: aantal besmettingen in Groningen is toegenomen

Het aantal coronabesmettingen in Groningen is de afgelopen twee weken iets toegenomen. Dat blijkt ui...

Enorm terras, geen vuurwerk: dit staat er (tot nu toe) op het programma voor Bommen Berend

Het is bijna 28 augustus, en dat betekent: Bommen Berend! Waar we normaal gesproken genieten van een...
millennials

Iris en Nienke laten Groningse millennials de strijd aangaan met zichzelf én de coronakilo’s

Iedereen is op zijn of haar eigen manier omgegaan met het thuiswerken (of niet-werken), het missen v...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Groningen.

Meer over

Corona Nieuws

adv.