Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Supervet! Green Day komt naar Groningen

Door Sharon Bremer 11 september 2019

Ja, je leest het goed! De Amerikaanse punkrockband Green Day komt naar Groningen! Bel je baas, houd je agenda vrij en zorg dat je in Groningen bent, want dit wil je niet missen. 

Onmiskenbaar herkenbaar: Boulevard of Broken Dreams. Wie kent ‘m niet? Of even lekker nostalgisch doen met Basket Case. Je zingt ‘m vast zo mee, maar dat nummer brachten ze al vijfentwintig jaar (!) geleden uit! Extra leuk: Groningen is de enige stad in Nederland waar Green Day tijdens hun wereldtournee langskomt. Reken er maar op dat heel Nederland massaal uitrukt naar onze stad om het punkrocktrio live te zien.

Green Day in Stadspark

Green Day staat op zondag 14 juli 2020 in het Stadspark. De Green Days’ Hella Mega World Tour begint in Parijs, dan is Groningen aan de beurt en gaat dan naar Antwerpen, Wenen, Londen, Glasgow en Dublin. En ze nemen twee topacts met zich mee: in het voorprogramma staan optredens van de bands Weezer en Fall Out.

Tickets bestel je vanaf 20 september (10.00 uur) hier. De webstore pre-sale begint op 16 september (10.00 uur), meer daarover vind je hier!

Over Green Day

De punkrockband Green Day komt uit Amerika, Californië om precies te zijn, en is goed voor meer dan 65 miljoen verkochte albums en vijf Grammy’s. In 1994 braken ze door bij het grote publiek met het album Dookie. Dat album is alleen in de VS meer dan tien miljoen keer verkocht. Wow! Daarna brachten ze nog drie albums uit: Insomniac, Nimrod en Warning. In 2004 kwamen ze terug met de rockopera American Idiot, waar vijf miljoen platen van in de VS werden verkocht. In 2012 brachten ze een trilogie van nieuwe albums uit: ¡Uno!, ¡Dos! en ¡Tré! en in 2016 kwam het meest recente album uit: Revolution Radio.


Lees ook

Wat Aans

#Woaromdatten gonst door Groningen dankzij Wat Aans

Tien jaar geleden werd de Grunniger kreet 'Woaromdatten?' uitgesproken in de roze Geen Stijl-plopkap...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Groningen.

adv.