Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dicht tot 1 juni: zo zit het met de Groningse scholen, horeca, kappers en sportverenigingen

Door Sharon Bremer 25 maart 2020

De overheid kwam deze week met nieuwe maatregelen: alle evenementen en bijeenkomsten zijn verboden tot 1 juni. Een hoop festivals in Groningen zijn daarom afgelast. Maar wat betekent dit voor de eerder ingestelde maatregel, waarbij werd besloten dat de horeca, kapsalons, scholen en sportclubs dicht moeten tot en met 6 april?

Veel Nederlanders gaven afgelopen dagen geen gehoor aan de oproep om zo min mogelijk de straat op te gaan. Stranden en parken puilden uit en dus greep de overheid in: alle evenementen en samenkomsten in Nederland zijn tot 1 juni verboden, óók die met minder dan honderd personen. Dit betekent dat onder meer Koningsnacht en het Bevrijdingsfestival niet doorgaan. Veel Groningers hebben begrip voor de situatie, ondanks dat ze er natuurlijk van balen.

Is alles in Groningen dicht tot 1 juni?

De aangescherpte maatregelen zorgden voor onduidelijkheid. Zo kregen we vragen binnen of dit betekent dat de Groningse scholen, horeca, kappers, nagelstudio’s, schoonheidsspecialistes en sportverenigingen ook tot 1 juni dicht zijn. Dat is nu nog niet het geval: de Rijksoverheid meldt dat alle eerder genomen maatregelen vooralsnog gelden tot en met 6 april. Alleen het verbod op evenementen en bijeenkomsten geldt tot 1 juni.

Wel laat onderwijsminister Arie Slob weten dat de scholen gaan pas weer open gaan zodra een belangrijk corona-onderzoek van het RIVM klaar is. Dat onderzoek is afgelopen week gestart en het gaat waarschijnlijk nog zes weken in beslag nemen.

KNVB

De sportcompetities in Nederland vallen hier niet onder. Over het verdere verloop van eredivisie, eerste divisie en het amateurvoetbal wordt pas een besluit genomen in aanloop naar 6 april. Als het betaalde voetbal voor 1 juni al wordt hervat, dan zal dat voor lege tribunes gebeuren.

maatregelen rijksoverheid
Foto: Rijksoverheid

Groningse supermarkten

Nieuw deurbeleid bij Groningse supermarkten: winkel vol, buiten wachten

Boodschappen halen een gezinsuitje? Vanaf nu niet meer, melden Groningse supermarkten en drogisterij...
30 seconds met koning Willem-Alexander

Lekker voor je lachspieren: YouTuber Kalvijn speelt 30 seconds met koning Willem-Alexander

De toespraak van koning Willem-Alexander afgelopen weekend heeft veel indruk gemaakt, maar was ook h...
Groningse dierenasiels

7 x lieve honden en katten in ‘lockdown’ in dierenasiels in Groningen

Op zoek naar een (al dan niet pluizig) huisdier om mee te knuffelen? Ga dan eens langs bij één van d...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Groningen.

adv.