Deze superbekende nachtclub in Groningen wordt verbouwd én krijgt een nieuwe naam

kokomo palace
Foto | Pexels

‘Kokomo gaat, Palace komt’, zo kopt het Facebookbericht van de bekende Groningse club aan de Gelkingestraat. Vanaf nu gaat Kokomo verder onder hun oude naam, Palace.

Voordat de club in 2010 de naam Kokomo kreeg, heette het namelijk al The Palace. “Het lidwoord is verdwenen voor iets moderner gevoel”, aldus eigenaar Bert Westerhof.

Nieuwe naam

“Wij hebben het meerdere mensen gevraagd: wat zou een goede naam zijn? De helft kwam met Palace. En dat vonden wij eigenlijk wel een heel goed idee”, vervolgt Bert. “Dus wij gaan wij vanaf heden verder onder de naam Palace.”

Nieuw interieur

Niet alleen de naam verandert, ook het interieur krijgt een update. “De laatste hand wordt nu gelegd aan het interieur. Warm donkerpaars wordt de hoofdkleur van Palace. Er komen nieuwe lampen, een nieuwe muziekinstallatie, nieuwe vloeren, nieuwe entree, nieuw exterieur, nieuwe huisstijl. Dit gaat wat verder dan een facelift. Dit is gewoon een nieuwe tent. Vandaar dat ik dacht: dan geven we er ook een nieuwe naam aan.”

“We vonden dat het tijd werd voor iets nieuws. Eigenlijk hadden we eerder al een grote verbouwing gepland. Corona gooide roet in het eten. Acht weken geleden hebben we de knoop doorgehakt. Dit gaat het worden. Mensen herkennen de club heus nog wel, alles is alleen fris en nieuw, toch anders.”

Wow-gevoel

Toen de nachthoreca weer open mocht vorige maand, moesten ze ineens flink opschieten met de verbouwing. Westerhof: “Dat had ons eerlijk gezegd een beetje overvallen. We hadden rekening gehouden met eind september. Daar hebben we onze hoop nu weer op gevestigd. We hebben alleen even iets meer tijd gekregen en kunnen niet wachten om de mensen dat ‘wow-gevoel’ te geven als ze na zoveel maanden eindelijk weer bij ons kunnen stappen.”

Eigenaar Bert en manager Geeske Smid snappen best dat er gedacht kan worden dat de lockdown invloed heeft gehad op de beslissing om onder een andere naam verder te gaan. “Tuurlijk, deze tijd heeft geld gekost. Maar na 34 jaar hebben we best wat reserve. We stoppen Kokomo niet uit nood. Deze facelift is een investering in de toekomst, een manier om deze zaak écht interessant te houden voor het stappende publiek.”

‼️ BREAKING NEWS ‼️

Posted by Palace Groningen on Monday, July 5, 2021
Kokomo gaat, PALACE komt

𝗞𝗼𝗸𝗼𝗺𝗼 𝗴𝗮𝗮𝘁, 𝗣𝗔𝗟𝗔𝗖𝗘 𝗸𝗼𝗺𝘁Ein-de-lijk hoeven we het niet meer geheim te houden! Zoals de titel het al zegt gaan wij vanaf heden verder onder de naam PALACE!Als Club Kokomo zijn wij trots op de mooie jaren met fantastische herinneringen, waar wij jullie als gasten en artiesten enorm dankbaar voor zijn! Vanuit Kokomo zal dit het laatste Facebook bericht zijn, maar houd deze pagina goed in de gaten, want wij zullen snel schakelen naar ons nieuwe hoofdstuk: THIS IS YOUR PALACE….Voor meer uitleg volgt hier ons persbericht:Club Kokomo wijzigt haar naam. De roemruchte club aan de Gelkingestraat in Groningen houdt niet op te bestaan, maar gaat verder onder een andere naam. Ervoor in de plaats opent binnenkort een oude bekende: PALACE. De laatste hand wordt nu gelegd aan het interieur.Warm, donkerpaars wordt de hoofdkleur van PALACE, de bekende nachtclub waar nieuwe herinneringen gemaakt gaan worden. Nieuwe lampen, nieuwe muziekinstallatie, nieuwe vloeren, nieuwe entree, nieuw exterieur, nieuwe huisstijl. Dit gaat wat verder dan een facelift. Dit is gewoon een nieuwe tent.Vandaar dat eigenaar Bert Westerhof dacht: dan geven we er ook een nieuwe naam aan. Hoewel, nieuw. Tussen 1987 en 2010 heette de club op deze plek al The Palace. Het lidwoord is verdwenen voor een iets moderner gevoel. Westerhof: “Wij hebben het meerdere mensen gevraagd: wat zou een goede naam zijn? De helft kwam met Palace. En dat vonden wij eigenlijk wel een heel goed idee.”𝗪𝗼𝘄-𝗴𝗲𝘃𝗼𝗲𝗹‘Wij’ zijn Westerhof en manager Geeske Smid. “We vonden dat het tijd werd voor iets nieuws. Eigenlijk hadden we eerder al een grote verbouwing gepland. Corona gooide roet in het eten. Acht weken geleden hebben we de knoop doorgehakt. Dit gaat het worden. Mensen herkennen de club heus nog wel, alles is alleen fris en nieuw, toch anders.”Haast was geboden, helaas nu niet meer. Zeker toen de nachthoreca weer open mocht. Westerhof: “Dat had ons eerlijk gezegd een beetje overvallen. We hadden rekening gehouden met eind september. Daar hebben we onze hoop nu weer op gevestigd. We hebben alleen even iets meer tijd gekregen en kunnen niet wachten om de mensen dat ‘wow-gevoel’ te geven als ze na zoveel maanden eindelijk weer bij ons kunnen stappen.”De twee snappen best dat er gedachten zouden kunnen zijn over de invloed die de lockdown heeft gehad op de beslissing om onder een andere naam verder te gaan. Daar is Westerhof helder over. “Tuurlijk, deze tijd heeft geld gekost. Maar na 34 jaar hebben we best wat reserve. We stoppen Kokomo niet uit nood. Deze facelift is een investering in de toekomst, een manier om deze zaak écht interessant te houden voor het stappende publiek.”

Posted by Palace Groningen on Wednesday, July 21, 2021
 • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Groningen.

Meer in deze categorie

Nieuws

Ga naar “Mag dat, je eigen fiets terugstelen van de dief of nieuwe eigenaar?”

Mag dat, je eigen fiets terugstelen van de dief of nieuwe eigenaar?

Ga naar “Lager dan het gemiddelde: zoveel Groningers hebben het coronavaccin gehad”

Lager dan het gemiddelde: zoveel Groningers hebben het coronavaccin gehad

zelf kiezen vaccin
Ga naar “3 x deze Groningers kwamen op televisie met een burenruzie of conflict”

3 x deze Groningers kwamen op televisie met een burenruzie of conflict

frank visser groningen

In onze gids

Ga naar “Dropgigant”

Dropgigant

 • Peizerweg
 • Speciaalzaken

Nu geopend

Ga naar “Horecaboom.nl”

Horecaboom.nl

 • Stavangerweg 4A
 • Winkelen

Nu geopend

Ga naar “Watami”

Watami

 • Astraat 16
 • Sushi restaurants
 • Gesloten
sushi groningen

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Maak nu een vakantiefotoboek voor maar €9,99!”

Maak nu een vakantiefotoboek voor maar €9,99!

 • Fotofabriek
 • Geldig t/m 31 december 2021
Fotoboek
Ga naar “Krijg € 350,- korting op aankoopbemiddeling door Lana en Maaike”

Krijg € 350,- korting op aankoopbemiddeling door Lana en Maaike

 • iQ Makelaars Groningen
 • Geldig t/m 1 oktober 2021
Aankoopbemiddeling
Ga naar “Stress release massage met 20 euro korting”

Stress release massage met 20 euro korting

 • Geldig t/m 31 december 2021
Ga naar “Kiproerbak met sperziebonen en rijst € 1,59”

Kiproerbak met sperziebonen en rijst € 1,59

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 september 2021
Ga naar “Alle A-merk vitamines, sportvoeding en afslankproducten* van € 35,98 voor € 17,99”

Alle A-merk vitamines, sportvoeding en afslankproducten* van € 35,98 voor € 17,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 19 september 2021

Vacatures

Ga naar “Parttime keukenverkoper bij BCC”

Parttime keukenverkoper bij BCC

 • BCC Groningen
 • Parttime
Vacature BCC
Ga naar “Fulltime keukenverkoper bij BCC”

Fulltime keukenverkoper bij BCC

 • BCC Groningen
 • Fulltime
Werken bij BCC
Ga naar “Begeleider ouder wordende cliënt”

Begeleider ouder wordende cliënt

 • Maandag Groningen
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Begeleider”

Begeleider

 • Maandag Groningen
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Klantenservice medewerker GGD”

Klantenservice medewerker GGD

 • Tempo-Team
 • Fulltime