Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Groningers zetten zich in voor Australië

Door Sharon Bremer 8 januari 2020

Waar de bosbranden al een gebied groter dan Nederland hebben verwoest, komt ook hier steeds meer het besef dat we moeten helpen. De bosbranden in Australië worden door sommigen al onheilspellend de ‘Forever Fires’ genoemd. Zeker 24 mensen en een half miljard dieren zijn overleden, ruim 1500 woningen zijn afgebrand. En het ergste aan het hele verhaal? Het is nog lang niet afgelopen, want de branden kunnen nog tot eind maart voortduren. Deze Groningers kwamen in actie!

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

24 uur lang springen

De Groningse atlete Silvana gaat aankomende zaterdag 24 uur lang (!) burpees maken. De bosbranden lieten de crossfittrainer niet los, zo meldt Dagblad van het Noorden. Ze wist wat ze moest doen: geld inzamelen voor hulp aan mens en dier in de getroffen gebieden. “Mijn actie begint zaterdag 18 januari om 12.00 uur”, vertelt ze. “Vanaf dan wil ik zo’n 300 burpees per uur maken. De enige rust die ik mijzelf gun zijn korte pauzes van niet langer dan vijf minuten om naar het toilet te gaan of een banaan of mueslireep te eten. Stilzitten wil ik niet. Het wereldrecord staat overigens op 1000 stuks in 12 uur. Wellicht dat ik dat ook ga verbeteren.” Doneren kan via deze link.

Haar actie is via een live stream op Instagram 24 uur lang te volgen.

View this post on Instagram

HELP • DONEER • DEEL De bosbranden in Australië kunnen je niet ontgaan zijn. De brandweerlieden en dieren die hier onder lijden, voor vechten en geen tijd hebben voor pauze, moeten worden gesteund! Ik ga op zaterdag 18 januari 24 uur lang BURPEES maken om geld in te zamelen voor WildLife en Fireman. HELP MIJ! Waarom ga ik dit doen? Omdat het mij ontzettend aangrijpt wat daar gebeurt, de bossen die verwoest worden, de dieren die levend verbranden en de brandweerlieden die non-stop doorgaan om de branden “onder controle” te krijgen. Zij kunnen niet stoppen, zij kunnen niet weg kijken! En dus zal ik zaterdag 18 januari om 12:00 beginnen aan mijn actie: 24 uur lang burpees maken om ‘awareness’ te creëren en zoveel mogelijk geld kan inzamelen zodat WildLife en Brandweer verder kunnen met hun taken en dat uitgedroogde en verbrandde diertjes hulp kunnen krijgen! Wanneer? Zaterdag 18 januari 2020 Waar? CrossFit Coevorden (Printer 17, Coevorden) Waarom? Omdat ik niet stil kan zitten of weg kijken. Ik wil mijn steentje bijdragen en hoop dat jullie mij steunen! Je kunt mij volgen op Instagram @sill.cf waar ik doormiddel van live stream 24 uur lang te volgen zou zijn om geld op te halen voor brandweer, dier en mens! *link om te doneren in BIO!

A post shared by Silvana Hoeberichts (@sill.cf) on

Koalabrood

Bakkerij Koning in Bedum verkoopt vanaf deze week ‘koalabrood’. “Wij willen van elk verkocht koalabrood (gemaakt van Australisch meel) €1,- doneren aan het WNF die een inzamelingsactie is begonnen voor noodhulp aan de dieren die worden getroffen door de bosbranden in Australië.”

De bosbranden in Australië. Er zijn veel mensen en dieren getroffen door deze heftige branden.Er zijn mensen omgekomen…

Posted by Bakkerij Koning on Wednesday, 8 January 2020

Meer acties?

Ken jij of ben jij een Groninger die ook een actie op touw heeft gezet voor Australië? Laat het ons weten!

Lees ook

brieven

Ruim 3000 brieven niet op hun bestemming in Groningen aangekomen

Oeps, dat is even schrikken! Een Groningse postbezorger heeft ruim drieduizend brieven en pakketjes ...

Gluren bij de buren: 10 x binnenkijken bij Groningers

We hebben we de afgelopen maanden al bij veel Groningers een kijkje achter de voordeur mogen nemen. ...
waldo

Meedoen! Studenten organiseren levend Where’s Waldo in Groningen

Wie kent 'm niet? Waldo, het getekende mannetje met zijn rood-wit-gestreepte outfit en muts? Er komt...

 

 

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Groningen.

adv.