Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Daar mag op geproost worden: alcoholverbod in Noorderplantsoen is van de baan

Door Sharon Bremer 30 juni 2020

Goed nieuws! De gemeente Groningen komt terug op het plan om het drinken van alcohol in het Noorderplantsoen te verbieden. De gemeente besloot vorige week dat er vanaf 1 juli géén alcohol meer gedronken mocht worden in het Noorderplantsoen. Dat plan is gewijzigd: vanaf 1 juli wordt alcoholgebruik alleen niet meer gedoogd bij de vijver en de speeltuin. In de rest van het Noorderplantsoen mag je dus nog gewoon een biertje opentrekken.

Eerlijk is eerlijk, het alcoholverbod in het Noorderplantsoen is niet nieuw. Maar tot nu toe werd het overal in het Noorderplantsoen gedoogd om een blikje bier open te trekken of een fles wijn te delen op een picknickkleedje met vriendinnen.

Nieuwe regels

Even op een rijtje: het alcoholverbod blijft, maar een biertje drinken in het Noorderplantsoen wordt gedoogd. Let op: behalve bij de vijver en bij de speeltuin aan de zuidkant van het park. Daar komen borden te hangen waarop staat dat alcoholgebruik op die plek verboden is. Het verbod wordt daar dus gehandhaafd door de politie en boa’s, en dat kan je een boete van 95 euro opleveren. Ook wil de burgemeester dat het na 23.00 uur overal rustig is in het Noorderplantsoen. Na dat tijdstip kan bij geluidsoverlast wel worden opgetreden.

Demonstratief kratzitten

Om overlast tegen te gaan wilde burgemeester Koen Schuiling in eerste instantie af van het gedoogbeleid in het hele Noorderplantsoen. Groningse studenten en Stadjers kwamen in opstand tegen het voornemen om het alcoholverbod te handhaven. Tegenstanders van het alcoholverbod hebben zelfs een Facebookevenement aangemaakt: ‘Kratzitten In Het Noorderplantsoen: Nu Kan Het Nog’. Ze riepen Groningers op om de dag voor het verbod met een kratje bier naar het Noorderplantsoen te komen. Inmiddels hebben bijna duizend mensen zich aangemeld.


alcoholverbod groningen

Honderden Groningers willen ‘kratzitten’ tegen alcoholverbod Noorderplantsoen

Vanaf 1 juli is het verboden om een biertje te drinken in het Noorderplantsoen, zo besloot de gemeen...

Groningse Sandra en Minke gaan tóch op reis naar Sri Lanka: ‘We laten ons niet tegenhouden’

Het is de keiharde realiteit: de grenzen zijn dicht, vliegtuigen staan aan de grond en vakanties zij...
Arjen Robben FC Groningen

Goals! Arjen Robben maakt comeback bij FC Groningen

'Laat ons weer eens juichen!', galmt het door Groningen. En ondanks dat we even niet kunnen juichen ...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Groningen.

Meer over

Nieuws

adv.