Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update RIVM: in Groningen enorme daling aantal positief geteste mensen

Door Carin Van der Meij 27 oktober 2020

297, zoveel Groningers zijn afgelopen week bij de GGD positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM. In totaal hebben 67.542 Nederlanders in een week tijd de bevestiging gekregen dat zij het coronavirus hebben. 

Goed om te weten: deze cijfers gaan over de periode van 21 tot en met 27 oktober.

Meldingen in Groningen

Ondanks dat we het liefst nul besmettingen zouden zien in Groningen, is het getal van 297 positief geteste mensen eigenlijk goed nieuws. Het is namelijk de helft van het aantal positieve testen van vorige week! Een week eerder, van 14 tot en met 20 oktober, zijn er in totaal 562 mensen positief getest op het coronavirus. Een week daarvoor waren dit er 544.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Groningen vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek: in deze grafiek zie je hoeveel besmettingen, opnames en overledenen er in totaal zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.

Landelijke cijfers

In totaal zijn afgelopen week 67.542 nieuwe positieve testen via de GGD bij het RIVM gemeld. Vorige week waren dat er 55.587. Het aantal meldingen is dus toegenomen, maar het aantal nieuwe meldingen neemt minder snel toe dan vorige week. “Dat is waarschijnlijk het effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden”, concludeert het RIVM.

Verder zijn er afgelopen week 1739 (+247) nieuwe ziekenhuisopnames op verpleegafdelingen gemeld en 333 (+46) op de intensive care. In totaal zijn 329 (+144) mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het reproductiegetal – de welbekende R – is 1,16. Dit betekent dat 100 mensen met het coronavirus samen gemiddeld 116 mensen besmetten met het coronavirus. Wil je hier meer over weten? In een korte video legt NOS op 3 heel duidelijk uit wat een reproductiegetal precies betekent.

Persconferentie

Premier Rutte en minister De Jonge houden dinsdag 27 oktober rond 19.00 uur een korte persconferentie over de coronamaatregelen. Het AD meldt dat er waarschijnlijk geen extra maatregelen worden bekendgemaakt. Het kabinet wil eerst wachten of de gedeeltelijke lockdown effect heeft. Volgens de adviseurs van het kabinet is dat op zijn vroegst aan het eind van deze week duidelijk te zien.


sinterklaas

Vet tof idee van Diepzeekonijn: zo vier je pakjesavond mét Sinterklaas

Voor je het weet is het zover: pakjesavond! Misschien ben je nog helemaal niet bezig met 't heerlijk...
winnaars sint maarten

Sint Maarten 2020 in Groningen gaat wél door, Veiligheidsregio Groningen stelt regels op

Waar het ene na het andere evenement wordt afgelast, is er voor de jongste Groningers licht aan het ...

9 x zo ging het er een jaar geleden aan toe in de Peperstraat

Op zaterdagavond Groningen in en alle hippe kroegen en clubs afstruinen. Het kan nu al een tijdje ni...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Groningen.

adv.