Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alle Groningse kerstmarkten in 2019 op een rijtje

Door Sharon Bremer 30 november 2019

Kramen vol met comfortfood, schattige kerstversiering en als je geluk hebt ook nog een levende kerststal: wij HOUDEN van kerst! Gelukkig barst het in Groningen van de kerstmarkten om alvast in de sfeer te komen. We zetten alle Groningse kerstmarkten in 2019 op een rijtje:

Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

WinterWelVaart

WinterWelVaart is uitgegroeid tot hét winterevenement van de stad Groningen. Met historische schepen en heel veel kraampjes vol leuke spullen.

Wiewatwaar: Vrijdag 20 december 17.00-00.00 uur (wintermarkt tot 22.00 uur), zaterdag 21 december 12.00-00.00 uur (wintermarkt tot 22.00 uur), zondag 22 december 12.00-18.00 uur (wintermarkt tot 18.00 uur). Te bezoeken aan de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A en de entree is gratis.

kerstmarkt
Foto | Winterwelvaart

Kerstmarkt in de Martinikerk

Ook dit jaar is er een kerstmarkt in de Martinikerk. Samen met de kerstman en een kerstkoor wordt alles uit de kast getrokken om de Martinikerk om te toveren tot een gezellige en sfeervolle kerstmarkt.

Wiewatwaar: Zaterdag 14 december van 12:00 tot 19:30 uur in de Martinikerk.

kerstmarkt groningen
Foto | Martinikerk

Winterfestival

In de Oosterparkwijk brengen ze de traditionele kerstmarkt naar een heel ander niveau: een heus winterfestival! Vanaf 13 december is er van alles te doen, te zien en te beleven.

Wiewatwaar: Van vrijdag 13 december 16.00 uur tot en met zondag 15 december 14.00 uur in het Jongerencentrum Oosterpark (JOP) aan de Klaprooslaan 304.

kerstmarkt groningen
Foto | JOP

Kerstmarkt Helpman

De speeltuin in Helpman wordt weer omgetoverd tot een sprookjesachtige kerstmarkt. Zowel in de tuin als in het gebouw van Buurtcentrum De Helpen zullen diverse kraampjes staan waar van alles te koop is. En natuurlijk zijn er lekkernijen en warme chocolademelk of een heerlijk glas glühwein om even op te warmen.

Wiewatwaar: Vrijdag 13 december bij B.S.V. Helpman-Oost. De entree is gratis.

kerstmarkt groningen
Foto | Kerstmarkt Helpman

Zweedse kerstmarkt

De Zweedse kerstmarkt zet zich bewust anders neer dan kerstmarkten die we gewend zijn. Er is veel aandacht voor Scandinavisch design, het is genieten van kanelbullar en (hoe kan het ook anders) Zweedse gehaktballetjes.

Wiewatwaar: Het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 december bij De voormalige Suikerfabriek.

kerstmarkt groningen
Foto | Zweedse Kerstmarkt

Vegan kerstmarkt

Na het succes van vorig jaar komt de Vegan Kerstmarkt terug in EM2. Je kunt weer rekenen op een buitenruimte met gezellig knisperende vuurtjes, vegan glühwein, foodtrucks en warme chocolademelk. Een sfeervolle binnenruimte met een kerstmarkt, live muziek en genoeg ruimte om gezellig te zitten.

Wiewatwaar: Zondag 22 december van 12.00 tot 18.00 uur bij EM2 aan de Suikerlaan 6. Entree is gratis.

Foto | EM2

Kerstmarkt voor het goede doel

Stichting Werken Metzorg organiseert een deze winter ook een kerstmarkt. Maar dat is niet zomaar een kerstmarkt, het is de ‘gezelligste kerstmarkt in de buurt’, zo laat de organisatie weten. Je kunt er een kop warme chocolademelk, koffie of thee drinken, een hapje uit de keuken eten, zien hoe de stichting originele cadeautjes met de hand maken en die cadeautjes kun je natuurlijk kopen!

Wiewatwaar: Van 12 december tot en met 14 december aan de Winsumerweg 1.

kerstmarkt groningen
Foto | Pexels

Kerstmarkt bij Praxis

Bij Praxis kun je ook terecht voor een gezellige kerstmarkt. Daar hebben ze een heleboel kraampjes met mooie én lekkere artikelen om de kerst nog gezelliger te maken.

Wiewatwaar: Vrijdagavond 13 december van 17.00 tot 20.00 uur en zaterdag 14 december van 10.00 tot 17.00 uur bij Praxis aan het Damsterdiep.

kerstmarkt groningen
Foto | Praxis

Kerstmarkt Hoornse Meer

Er komt een grote, witte tent bij het Hoornse Meer te staan, speciaal voor een gezellige kerstmarkt! De tent wordt feestelijk verlicht en verwarmd. Er staan ruim twintig kramen met een allerlei leuke dingen.

Wiewatwaar: Zaterdag 14 december van 10.30 tot 16.30 uur op het S. Allendeplein.

kerstmarkt groningen
Foto | Pexels

Kerstmarkt de Beestenborg

Bij Kinderboerderij de Beestenborg is de jaarlijkse kerstmarkt op 22 december. Er is van alles te doen, te zien en te beleven. En te knuffelen natuurlijk! Er is live muziek, eten, drinken, een kerststal en kraampjes.

Wiewatwaar: Zondag 22 december van 16:00 uur tot 19:00 uur. Kinderboerderij De Beestenborgh, vlakbij Kardinge.

kerstmarkt groningen
Foto | De Beestenborg

Kerstplaza

Als vanouds staat MartiniPlaza weer vol met attracties en is het twaalf dagen lang een enorme pretfabriek. Op de kerstkermis betaal je anders dan op een gewone kermis. Er is één entreeprijs; de toegangskaart geeft recht op één gratis bezoek aan alle attracties en shows. En natuurlijk is alles in kerstthema!

Wiewatwaar: Van 25 december 2019 tot 5 januari 2020 van 11.00 tot 19.00 uur in MartiniPlaza. Entree is 3 tot 15 euro per persoon.

Foto | MartiniPlaza

Oeps!

Zijn we een kerstmarkt vergeten? Laat het ons weten en we voegen ‘m toe aan de lijst!

Lees ook

erotische kerstbeurs

We krijgen een erotische kerstbeurs in Groningen en dit is wanneer

Ben je uitgekeken op de normale kerstshows, markten en fairs? Dan vind je dit misschien interessant!...
christmas prince

9 x nieuwe kerstfilms die je deze winter gezien moet hebben

Warme chocolademelk - check! Kleedje op de bank - check! Schaal popcorn - check! Kerstfilms... - oh,...
kerstmenu

Bij deze restaurants kun je nú al reserveren voor het kerstdiner

Je bent er waarschijnlijk nog niet mee bezig (of draait bij jou de kerstmuziek ook al?) maar over ee...

 

Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

adv.