Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo wordt Groningen deze zomer omgetoverd tot een vakantieoord voor kids

Door Sharon Bremer 30 juni 2020

De zomervakantie staat voor de deur! Vanaf 4 juli begint de vakantie in onze regio officieel en kunnen de Groningse kids genieten van nog meer buitenspelen en welverdiende vrije tijd. Maar die vakantie ziet er dit jaar vast wel iets anders uit dan normaal. Speciaal voor de kinderen die niét op vakantie gaan, worden op initiatief van de Speeltuincentrale de hele zomer allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

Op zeven verschillende plekken door Groningen worden in de zomervakantie kinderactiviteiten georganiseerd. Maar dat kunnen de creatievelingen van de Speeltuincentrale niet alleen, en daarom zoeken ze vrijwilligers.

Vakantieoord

Zeven speeltuinen worden deze zomer omgetoverd tot een echt vakantieoord met zand, water en veel zomerse activiteiten. “De activiteiten worden in samenwerking met de wijk bedacht, aangeboden en begeleid door enthousiaste jongeren. In een groepje gaan de jongeren met elkaar het programma uitvoeren, maar er is ook altijd ruimte voor nieuwe spontane ideeën tijdens de speelmiddagen”, laat Nathalie van de Speeltuincentrale weten.

Help jij een handje mee?

Lijkt je dit nou hartstikke tof? Of ken jij iemand die hier geknipt voor is? Mooi! De Speeltuincentrale zoekt jongeren tussen de 14 en 24 jaar, die naast het begeleiden van de kinderen activiteiten willen bedenken en organiseren. Ook vrijwilligers met een EHBO-diploma, ‘corona-stewards’ of mensen die erg handig zijn kunnen zich aanmelden.

Wil je meer lezen over hoe jij de Speeltuincentrale een handje kunt helpen? Neem dan een kijkje op de website. Vrijwilligers kunnen zich trouwens heel makkelijk aanmelden: je hoeft alleen maar een mailtje te sturen. “Samen kunnen wij ervoor zorgen dat kinderen in de stad Groningen een onvergetelijke vakantie krijgen!”, aldus Nathalie.


Je kunt gratis een foodtruck voor je straat regelen en dat werkt zo

'Normale' zaken als reizen, vakanties en festivals zien er door de gevolgen van het coronavirus heel...
teken in Groningen

Handig: deze app waarschuwt voor teken in Groningen en omgeving

Niet alleen wij, ook teken zijn dol op het mooie weer. In juni en juli slaan de beestjes het vaakst ...
eten mensen

Eten voor een prikkie: hier in Groningen haal je overtollig eten op

Ieder jaar wordt in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild. Dat is hartstikke veel...

Meer over

Groningers

adv.