Ze leven nog lang en gelukkig: Groningse Ferdi uiteindelijk tóch dolgelukkig met zijn Prince Charming

prince charming ferdi
Eigen foto Ferdi en Marvin.

Liefhebbers van Videolandserie Prince Charming kunnen hun geluk niet op, want vandaag staat de állerlaatste aflevering online: de reünie. En na de verrassende en schokkende finale van vorige week zijn we héél benieuwd naar het vervolg: want wat is er gebeurd ná de finale? Spoiler alert: het moderne sprookje heeft een súperhappy end!

In de finale stond prince Marvin tegenover de twee laatst overgebleven mannen: Ferdi en Marnix. Marvin koos voor Marnix, tot groot ongeloof van Ferdi (en de rest van Nederland). “Ik voel me verneukt”, reageerde Ferdi. “Dit had ik écht niet aan zien komen.” Want na de romantische date, de kus tijdens de helikoptervlucht, de verliefde blikken en de lieve woorden wist Ferdi het vrijwel zeker: hij zou met Marvin naar huis gaan.

Plottwist!

En zo bleven we na de finale achter met een miljoen vragen. Hoe is het nu met Ferdi? Heeft hij nog gevoelens voor Marvin? Of is hij toch een setje geworden met bestie Diggy? Zijn Marvin en Marnix nog samen? De opnames van de serie waren ruim vier maanden geleden, dus in de tussentijd kan er een hoop gebeurd zijn. Gelukkig werden alle vragen vandaag beantwoord tijdens de reünie in de laatste aflevering, met een énorme twist aan het eind: Marvin en Ferdi zijn tóch een stelletje! En zo heeft het moderne sprookje van de Groningse Ferdi toch een happy end. Yes!

‘Van de daken schreeuwen’

“Het was superlastig om het voor ons te houden”, vertelt Ferdi. “Je wilt van de daken schreeuwen dat je samen bent, maar daar moesten we echt mee wachten tot vandaag, na de laatste aflevering. Ik denk dat we zo even samen naar de supermarkt gaan, gewoon omdat het kan”, lacht hij.

Vanmorgen werden Ferdi en Marvin bedólven onder lieve berichtjes van kijkers. “We werden rond 08.00 uur wakker en onze inboxen zaten helemaal vol, terwijl we zelf de laatste aflevering nog niet eens gezien hadden. Dus die zijn we direct vanmorgen gaan kijken. De tientallen berichtjes zijn er inmiddels honderden, stuk voor stuk lieve, positieve berichtjes. Dat is echt heel leuk om te lezen.”

prince charming ferdi
Foto | Instagram Ferdi

Officieel een setje

In november begonnen Ferdi en Marvin te daten en sinds 12 december zijn ze officieel een setje. “Begin november kreeg ik een appje met de tekst ‘Je had gelijk’ van Marvin”, vertelt Ferdi. “Ik reageerde toen met ‘Wat bedoel je precies?’ terwijl ik natuurlijk wel wist waar het over ging”, lacht hij. “Ik was blij dat Marvin contact zocht, maar begon wel een beetje te twijfelen: is dit wel de juiste keuze? Ga ik hierin mee? Ik heb m’n ego opzij gezet en ben er gewoon voor gegaan.”

“Het is natuurlijk een rare situatie”, vervolgt Ferdi. “Ook voor Marvin. Hij moest op basis van eerste indrukken en korte momenten een keuze maken, maar ik heb inmiddels begrip voor zijn keuze. In het begin had ik heus wel een beetje trust issues, omdat we begonnen met daten voor de eerste aflevering online kwam. Ik dacht: ‘wat gaat er nog komen?’ en was daar af en toe zenuwachtig voor.”

Vermomd met een zonnebril en pet

Ferdi en Marvin hebben de afgelopen drie maanden dus éxtra voorzichtig moeten zijn. Ze mochten immers niet samen gezien worden. “We zijn heus wel stiekem buiten geweest”, lacht Ferdi. “Voor de kijker leek het alsof het zich in de afgelopen weken heeft afgespeeld en alles op elkaar aangesloten was, maar voor ons zijn de opnames al vijf maanden geleden en we zijn inmiddels drie maanden aan het daten. Als we samen naar buiten gingen deden we een pet of zonnebril op, zodat we niet herkenbaar waren. En als ik naar Marvin z’n huis reed, bleef ik in de auto zitten tot de straat leeg was.”

The Royal Wedding

Momenteel zijn Ferdi en Marvin nog heerlijk aan het genieten op hun roze wolk en maken ze voorzichtig plannen voor de toekomst. En ondanks dat ze allebei aan de andere kant van Nederland wonen, houdt dat ze niet tegen om veel tijd met elkaar door te brengen. “We zijn de afgelopen drie maanden heel veel samen geweest, zowel in Groningen als in Limburg. We hebben het natuurlijk wel over samenwonen gehad en we hebben besloten dat we gewoon kijken hoe het loopt. Of het nu Groningen of Limburg of misschien ergens in het midden wordt, dat maakt ons niet uit. We zijn niet gebonden aan een plaats.”

“En”, grapt Ferdi, “we hebben het zelfs al gehad over een spin off van de serie! ‘Prince Charming: The Royal Wedding’, dat leek ons wel wat”, lacht hij. “Maar daar wachten we nog even mee, hoor.”

prince charming ferdi
Foto | Instagram Ferdi

Eind goed, al goed

Had dit moderne sprookje een nóg mooier eind kunnen hebben? ❤


Meer in deze categorie

Groningers

Ga naar “Groningen is een jonge winnaar (8) karten rijker”

Groningen is een jonge winnaar (8) karten rijker

karten
Ga naar “Wie is die man die zijn kunst in de Oude Kijk in ’t Jatstraat zet? ‘Groningse kunstenaars krijgen geen podium’”

Wie is die man die zijn kunst in de Oude Kijk in ’t Jatstraat zet? ‘Groningse kunstenaars krijgen geen podium’

Ga naar “Buitenkijken bij Els en Ger: ‘Ons balkon is een buitenoase middenin de stad’”

Buitenkijken bij Els en Ger: ‘Ons balkon is een buitenoase middenin de stad’

balkon

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “20 euro korting op een massage”

20 euro korting op een massage

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “30 euro studentenkorting op massage”

30 euro studentenkorting op massage

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Korting op vegan hand- en douchezeep van de Soap Sisters uit Groningen”

Korting op vegan hand- en douchezeep van de Soap Sisters uit Groningen

 • Geldig t/m 31 december 2022
Dutch Soap Sisters
Ga naar “Illa casual pannen 50% korting”

Illa casual pannen 50% korting

 • Geldig t/m 14 augustus 2022
Ga naar “Eastpak rugzak vanaf € 14,99”

Eastpak rugzak vanaf € 14,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Zorgassistent bij het UMCG en de Ouderenzorg”

Zorgassistent bij het UMCG en de Ouderenzorg

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Afdelingshoofd sfeer, interieur & kleding”

Afdelingshoofd sfeer, interieur & kleding

 • Tuinland Groningen
 • Fulltime
Ga naar “Driejarig contract en betaalde HBO opleiding”

Driejarig contract en betaalde HBO opleiding

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Medewerker klantenservice Portugal”

Medewerker klantenservice Portugal

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Thuiswerken klantenservice Feenstra”

Thuiswerken klantenservice Feenstra

 • Olympia
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Open Monumentendag in Groningen”

Open Monumentendag in Groningen

 • Van 10 sep t/m 11 sep
martinitoren Groningen
Ga naar “Groninger Museumnacht”

Groninger Museumnacht

 • 10 september 2022
Ga naar “Popronde Groningen”

Popronde Groningen

 • 10 september 2022
muziekmuziek
Ga naar “Burendag in Groningen”

Burendag in Groningen

 • 24 september 2022
Ga naar “PASAR MALAM ASIA in Kardinge Groningen”

PASAR MALAM ASIA in Kardinge Groningen

 • Van 19 aug t/m 21 aug
PASAR MALAM ASIAPASAR MALAM ASIA