Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wil je zien! Groningse vrienden maken supertof nummer plus videoclip voor KEI-week 2020

Door Sharon Bremer 10 augustus 2020

Vandaag is ‘ie begonnen: de KEI-week. Maar hij wordt dit jaar láng niet zo tof als andere jaren. Geen grote feesten, kroegentochten of brakke ontbijtjes met z’n allen. Maar om de boel toch een beetje feestelijk te houden, maakten de Groningse vrienden Daniël, Job en Yesser het nummer Tijdloos, speciaal voor de KEI-week 2020. 

Inmiddels al gedoopt tot hét KEI-lied van 2020: Tijdloos. Al je favoriete Groningse hotspots komen in het nummer voor, van de Martinitoren tot de stroopwafelkraam en van Hasret tot de Poelestaat. Ja, we zien ook eierballen, het DUO-gebouw én koeien. Dik duimpje omhoog voor deze toppers, want dit is naast een feest der herkenning ook nog eens heerlijk kijk- én luistervoer.

Knipoog

Er is ieder jaar een nieuw KEI-lied, en dit jaar was het aan Daniël, Job en Yesser om een nummer te maken rondom de Groningse feestweek. “Normaal gesproken mag je dan optreden op de Grote Markt, maar dit jaar gaat dat helaas niet door”, vertelt Daniël. “We hebben het nummer ‘Tijdloos’ genoemd omdat je studententijd, ondanks dat het een korte periode is, je eindeloos bij blijft. In de clip zie je een knipoog naar typische Groningse elementen, zoals de Poelestraat, het Forum en de Peperstraat. Niet de ‘cliches’ zoals de Vismarkt en de Grote Markt, maar juist de kant van Groningen die de student meer boeit”, lacht hij.

Micro.wav

De drie vrienden maken al langer samen muziek, maar zijn nu van plan er meer werk van te maken. “Dit nummer is natuurlijk een supertof begin”, legt Daniël uit. “En de naam micro.mav vonden we vooral grappig. We hebben het nummer echt als vrienden gemaakt met elkaar, omdat we het zelf heel erg leuk vinden. We hebben de tekst zelf geschreven en de beat geproduceerd. De clip hebben we uitgedacht en samen met Rob Dirkzwager gemaakt. Je ziet veel Groningse ondernemers voorbij komen, zoals Rå, Toscana en Hasret, omdat we de ondernemers een warm hart toedragen.”


Cirqulinair groningen

Groningse circusartiesten Roos en Salim werken ook thuis: ‘De trapeze hangt nu midden in de woonkamer’

Wat doe je als je complete agenda leeg is door corona? Dan zorg je zélf dat er weer iets in komt te ...
zomerse evenementen groningen

Deze zomerse evenementen in Groningen gaan tóch door (in een iets andere vorm)

Sinds de coronamaatregelen zijn versoepeld kijken organisatoren van events wat momenteel wél mogelij...

Groningse horeca krijgt toegangsstop, terrassen moeten sluiten: ‘We willen geen Antwerpse toestanden’

Tot in de late uurtjes op het terras zitten? Dat is voorlopig verleden tijd, want in Groningen gelde...

Meer over

Groningers

adv.