Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rondje langs de studentenverenigingen! 5 x vragen aan AEGEE-Groningen

Door Sharon Bremer 15 augustus 2019

De KEI-week is los! In deze week leren aanstaande studenten Groningen kennen en mogen zij alvast van het studentenleven proeven. Voor sommige studenten hoort daar ook het kiezen van een vereniging bij. Daarom maakten wij een rondje langs de Groningse studentenverenigingen om meer over hen te weten te komen. Deze editie: Annelies Kamphuis van AEGEE-Groningen.

1.     Kun je je even voorstellen?
“Hi! Mijn naam is Annelies Kamphuis, ik ben drieëntwintig jaar jong en ben momenteel de President en Local Affairs Director van het XXXIe bestuur der AEGEE-Groningen. Vorig jaar heb ik mijn bachelor Biomedische Wetenschappen afgerond en in september ga ik aan een master Biology x Communication beginnen in Leiden.”

2. Kun je iets vertellen over de geschiedenis van jouw vereniging? 

“AEGEE-Groningen maakt deel uit van een groter Europees netwerk; AEGEE-Europe is in 1985 opgericht in Parijs en is tot vandaag de dag uitgegroeid tot een netwerk van 13.000 AEGEEans. AEGEE-locals zijn te vinden in 161 steden, verspreid over 40 landen. AEGEE-Groningen is zelf opgericht op 25 oktober 1988, wat betekent dat wij dit academisch jaar ons 30-jarig-bestaan hebben gevierd met onder andere een reis naar Tel Aviv en Jeruzalem. Reizen is namelijk wat we doen: we organiseren verschillende excursies en liftwedstrijden, van Bratislava naar Bilbao, uiteraard zo goedkoop mogelijk. Onze vereniging telt momenteel 360 leden.”

‘Hét beste voorbeeld van culturele uitwisseling’

3. Wat is de leukste/gekste traditie van jullie vereniging?

“Onze leukste traditie is de European Culture Night. Bij elk Europees event dat vanuit AEGEE-Europe of een van de vele locals georganiseerd wordt, vindt deze avond gegarandeerd plaats. Mensen nemen hierbij eten en drinken wat typerend is voor hun land mee, en krijgen de kans om iets over de bijbehorende tradities te vertellen. Achteraf staat het iedereen vrij van ieders eten en drinken te proeven. De European Culture Night is hét beste voorbeeld van culturele uitwisseling.”

4. Welke activiteit moet élke student (lid of geen lid) in Groningen ooit gedaan hebben?

“Ik gok dat dit herkenbaar moet zijn voor elke student: na een heftig avondje stappen langs de Hoek lopen, om je vervolgens heel bewust te laten verleiden door een eierbal die je gemakkelijk uit de muur kan trekken. Er zijn veel Europese vrienden die speciaal naar Groningen terugkomen voor die eierbal, en die ze het liefst eten op een guur tijdstip in de nacht.”

5. Welk onderdeel van de KEI-week mogen nieuwe studenten echt niet missen?

“Ik hoop dat KEI-lopers hebben genoten van de KEI-parade, wat ik persoonlijk tijdens mijn eerste KEI-Week het leukste vond om mee te maken. Hierbij kun je letterlijk zien wat een enorme variëteit aan verenigingen Groningen jou te bieden heeft. Wat betreft ons eigen KEI-programma, kan ik de gratis pizza lunches voor volgend jaar aanraden, die helaas al geweest zijn. Op vrijdag hebben wij een Brakke Brunch van 1 tot 4 in de middag, bij de Brouwerij. Van brownies tot lekkere wraps, we regelen het allemaal voor jou, hopelijk zien we je daar!”

Lees ook

Anniek

Rondje langs de studentenverenigingen! 5 x vragen aan N.S.G.

De KEI-week is begonnen! In deze week leren aanstaande studenten Groningen kennen en mogen zij alvas...
Oscar

Rondje langs de studentenverenigingen! 5 x vragen aan A.S.V. Dizkartes

De KEI-week is los! In deze week leren aanstaande studenten Groningen kennen en mogen zij alvast van...
GSV

Rondje langs de studentenverenigingen! 5 x vragen aan GSV

De KEI-week is weer een groot succes! In deze week leren aanstaande studenten Groningen kennen en mo...

Meer over

Groningers

adv.