Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nicole viel letterlijk voor Roelof: ‘Ik dacht: Dit wordt niks! Moet ik hier de hele middag mee op stap?’

Door Sharon Bremer 24 oktober 2020

De liefde is mooi! En wat nog veel mooier is, zijn de verhalen áchter de liefde. En helemaal als die verhalen uit Groningen komen. Wij vroegen jullie waar in Groningen jullie je lovers hebben ontmoet en kregen heel veel leuke reacties en verhalen. Nicole leerde Roelof zo’n zeven jaar geleden kennen en viel letterlijk voor hem – van zijn bagagedrager af. 

“Haha ja, ongelooflijk. Ik ben letterlijk voor hem gevallen”, begint Nicole lachend.

Eerste date

Het verhaal van Roelof en Nicole is bijzonder, want éigenlijk vond een vriend van Roelof Nicole leuk. “Toen Roelof een avond bij die vriend was, zei hij dat hij mij wel zou regelen voor hem. Dus Roelof appte mij. Maar dat liep toch anders dan verwacht”, vertelt ze. “Na een paar dagen appen besloten Roelof en ik om af te spreken. Niet de bedoeling natuurlijk, maar die vriend is inmiddels onze beste vriend. Hij gaat over twee weken zelfs trouwen, dus dat is helemaal goed gekomen”, lacht ze.

Spring maar achterop bij mij

“Roelof en ik hadden na school afgesproken bij de kiosk op het station. Ik kwam daar elke dag omdat ik moest wachten op de bus. We hadden elkaar nog nooit gezien, maar omdat de kiosk vrij klein is, zouden we elkaar daar makkelijk vinden. Hij kwam aan op zijn fiets en ik twijfelde toen nog of hij het wel was. Ik weet nog dat ik dacht: ‘Interessant, ziet er goed uit!’. We stelden ons aan elkaar voor en ik stapte bij hem achterop de fiets.”

Tekst gaat verder onder de foto

nicole roelof
Eigen foto.

‘Dit wordt niks!’

Nicole vervolgt: “Hij begon te fietsen, maar schrok van de bus waardoor ik van de bagagedrager viel! En Roelof fietste gewoon door, dus ik kwam er al snel achter dat deze jongen niet zo’n gentleman was. Achteraf bleek dat hij helemaal niet doorhad dat ik eraf gevallen was. Pas bij het kruispunt voor de Herebrug merkte hij dat ik niet meer achterop zat. Hij keek achterom en zag mij in de verte aan komen lopen. Ik zwaaide nog, maar hij bleef gewoon bij het stoplicht staan! Ik dacht: ‘Wat voor gozer is dit? Dit wordt niks! Moet ik hier de hele middag mee op stap?'”

“Toen ik eenmaal bij hem was heb ik hem even flink uitgescholden en ben ik toch maar weer achterop gaan zitten. Ik wist dat hij echt naar onze date had uitgekeken, dus ik wilde ook niet terug naar huis gaan. Hij bood al snel zijn excuses aan en vertelde dat hij echt niet doorhad dat ik niet meer achterop zat. Vervolgens zijn we een broodje gaan eten bij de Subway en konden we daar allebei van de schrik bekomen. Uiteindelijk was het een hele leuke middag en heeft hij me zelfs weer netjes bij het station gebracht.”

Vergeet je niet snel

Gelukkig kan Nicole inmiddels om de ervaring lachen, maar hoe kijkt Roelof terug op hun eerste date? “Hij vindt het een vreselijke ervaring”, grinnikt Nicole. “Hij dacht dat hij het toen flink had verknald en heeft geen idee hoe hij het heeft kunnen goedpraten. Gelukkig kan hij er nu ook om lachen. Zo’n ervaring vergeet je niet snel.”

“Hij baalt er nog steeds wel van, hoor”, vervolgt Nicole. “Niet zo zozeer van dat ik eraf viel, maar vooral zijn botte gedrag. Roelof was destijds ook wel zo, een beetje onhandig. Hij snapt ook niet waarom hij me niet geholpen heeft of in ieder geval niet terugfietste. Dat ik aan het schelden was toen ik bij hem aankwam, brak ook meteen het ijs.”

Even een potje schelden

Hoe je het ook went of keert, zeven jaar later zijn de tortelduifjes nog steeds bij elkaar. En dat schelden is volgens Nicole hét geheim van een goede relatie. “Gewoon zeggen wat je op je hart hebt. En daar hoort soms bij dat je flink op elkaar scheldt. Maar we hebben geen geheimen voor elkaar, weten hoe de ander ergens in staat, en moedigen elkaar aan om frustraties zo snel mogelijk te uiten. We hebben liever ruzie zodat de lucht geklaard is, dan dat we lang wachten om elkaar te vertellen hoe we ons voelen. Want je merkt snel, zeker als je samen in een huis woont, dat er iets is.”

“We nemen vaak ’s avonds de tijd om te praten en te lachen met elkaar. We hebben een druk leven en dan is het een goed moment. Communicatie is dus belangrijk, maar ook het zo snel mogelijk uiten van je gevoel. Daarnaast hebben we ook veel momenten gehad dat we aan elkaar twijfelden. Ik vooral in het begin, zeker na dat voorval”, lacht ze. “Soms zijn we wekenlang niet gelukkig met elkaar. Maar we geven niet op en gooien niet snel de handdoek in de ring. Soms maken we elkaar niet gelukkig, maar dat is het leven. Je kan niet altijd gelukkig zijn. Dat hoort erbij.”

nicole roelof
Eigen foto.

Jaivey en Gwendy

Jaivey en Gwendy schelen 11 jaar: ‘Dat weerhoudt ons er niet van om voor elkaar te blijven vechten’

Hét showbizznieuws van de afgelopen tijd: Bridget Maasland (45) en André Hazes (25) hebben het gezel...

Groningse Lieke typt liefdesbrieven op bestelling: ‘De liefde is mooi, maar ook doodeng en bedreigend en dat neem ik serieus’

De Groningse Lieke van den Krommenacker (39) typt liefdesbrieven op bestelling. Waar het begon in ee...

Gelukkig hangt er liefde in de lucht! Heugelijk nieuws voor Kraantje Pappie

Toeters, bellen, slingers en confetti, want Kraantje Pappie en zijn vriendin Sarah krijgen een baby!...

adv.