Temptation Island was een coronavrij paradijs voor de deelnemers: ‘Een gouden kooi’

gouden kooi
Foto | RTL/Videoland

Zit jij ook elke donderdag aan de buis gekluisterd, nu het spraakmakende Temptation Island weer is begonnen? We zijn inmiddels vier afleveringen verder en leren de deelnemers steeds beter kennen. Zoals de Groningse Mariëlle (31), die als vrijgezel meedoet aan het programma. Naast alles wat we in de serie zien, gebeurt er natuurlijk ook nog enorm veel áchter de schermen. Hoe zit het bijvoorbeeld met corona, in het ogenschijnlijke coronavrije paradijs? En is er concurrentie tussen de vrijgezellen, of valt dat mee? We vroegen het Mariëlle! 

“Het is één van de redenen dat ik mee wilde doen aan dit seizoen”, vertelt Mariëlle. “Je gaat op een soort gezellige groepsreis en je hoeft nergens rekening mee te houden, zelfs niet met corona!”

Coronavrij paradijs

“Natuurlijk werd er goed opgelet of alles veilig was en volgens de regels ging”, vervolgt de Groningse. “Zo moesten we, voordat we naar Italië gingen, twee weken in quarantaine en een coronatest doen. Tijden de reis naar Italië moesten we mondkapjes op in het vliegtuig en in de bus. In de villa zelf werd elke dag onze temperatuur gemeten en moesten we regelmatig coronatesten doen. Ik ben blij dat er zo goed om gedacht werd, anders was ik niet meegegaan.”

Ondanks de maatregels en de testen, voelde de Temptation Island-villa in Italië als een coronavrij paradijs, vertelt Mariëlle. “Iedereen is getest, dus het was een beetje alsof we met z’n allen in quarataine zaten. Maar dan in een mooie villa in het buitenland, met gezellige mensen en feestjes”, lacht ze. “Dit had ik voor geen goud willen missen. Het was een soort gouden kooi waar we even konden ontsnappen aan corona.”

Lekker knuffelen

Door de regelmatige coronacontrole van de productie hoefden de deelnemers geen anderhalve meter afstand te houden in de villa. “Daar maakte iedereen flink gebruik van! De meiden lagen regelmatig te knuffelen of lekker knus bij elkaar op de bank. Iedereen was vooral heel erg blij dat lichamelijk contact weer mocht”, blikt Mariëlle terug.

“Het is ook heel frappant hoe snel je met elf onbekende mensen een band op kan bouwen. We waren ongeveer drie dagen met de vrijgezelle meiden in de villa voor de opnames begonnen. De vrijgezelle mannen zagen we pas later, toen we de koppels ook zagen in de eerste aflevering. We zijn allemaal heel erg verschillend, maar dat het zo goed klikte met iedereen had ik niet durven hopen. Ik heb er echt vriendinnen aan overgehouden die ik nog dagelijks spreek.”

Gezonde concurrentie

Wat we niet zien in het programma, is dat de elf meiden één slaapkamer delen. “Gelukkig was er onderling weinig spanning. Natuurlijk weleens ergernis, als iemand iets leent en niet teruggeeft, of als iemand lag te snurken”, lacht ze. “Ik snurk schijnbaar, haha! En van concurrentie was ook niet echt sprake. Naarmate het seizoen vordert zie je dat een aantal meiden dezelfde man leuk vinden, maar dat heeft niet afgedaan aan de vriendschappen die zijn ontstaan. Het was vooral gezonde concurrentie.”

Verslaafd

Ondanks dat Mariëlle met volle teugen genoot van de gezelligheid in de coronavrije bubbel, was er één ding lastig: “We mochten geen telefoon mee in de villa. En voor iemand die zo verslaafd is aan z’n telefoon als ik, is dat lastig! Ik run m’n eigen bedrijf volledig via m’n telefoon, en daarnaast vond ik het lastig dat ik niks van thuis kon horen. Stel dat Nederland wel in een lockdown kwam, of dat er iets met m’n familie zou gebeuren. Gelukkig konden we wel om een update vragen bij het productieteam. Toen ik eenmaal gewend was om geen telefoon te hebben, vond ik het heerlijk”, lacht ze. “Ik kan het iedereen aanraden om zonder telefoon op vakantie te gaan. Zo rustgevend!”

Mariëlle. Foto | RTL

Ongekende mindfuck

Het seizoen van ‘Temptation Island 2020: Love or Leave’ is opgenomen in september dit jaar. En hoewel wij, als kijkers, er nog middenin zitten, is voor Mariëlle het normale leven alweer begonnen.  Ze heeft het programma nu als vrijgezel meegemaakt, maar zou ze ooit als koppel meedoen? “Geen idee!”, lacht ze. “Ik kan best jaloers zijn, maar ik weet niet hoe ik nu in een relatie zou zijn. Als ik twijfels zou hebben, is dit de perfecte test. Het is ongekend hoe je vierentwintig uur per dag in een soort mindfuck zit met vrijgezelle mannen en vrouwen. Met de vorige invulling van Temptation Island zou ik zeker niet meedoen, maar dit nieuwe format misschien wel. Ik zou er dan meer vrede mee hebben als mijn partner met iemand anders zou gaan.”

“Het grappige is dat mijn ex ooit benaderd is met de vraag of wij als koppel mee wilden doen. Dat hebben we toen niet gedaan vanwege mijn werk. Ik werkte op een advocatenkantoor en wilde officier van justitie worden, dus dat vond ik niet echt een goede combinatie. Maar met dit nieuwe format van het programma… Misschien wel!”

Trots op het programma

Terugblikkend op de weken in Italië is Mariëlle trots op het programma wat de deelnemers hebben gemaakt. “Ik ben blij met hoe ik overkom op televisie, ondanks dat ik misschien in het programma iets serieuzer lijk dan ik in het echte leven ben. Er wordt constant gefilmd, en daar was iedereen wel mee bezig, maar we zijn allemaal trots op hoe we het programma hebben gemaakt!”


Meer in deze categorie

Groningers

Ga naar “3 x deze Groningers kwamen op televisie met een burenruzie of conflict”

3 x deze Groningers kwamen op televisie met een burenruzie of conflict

frank visser groningen
Ga naar “Kom in actie voor Nunë en Davit op de Grote Markt”

Kom in actie voor Nunë en Davit op de Grote Markt

Nune en Davit
Ga naar “Groningse Anneloes werd verliefd op Ibiza: ‘Niets maakt mij gelukkiger’”

Groningse Anneloes werd verliefd op Ibiza: ‘Niets maakt mij gelukkiger’

In onze gids

Ga naar “Dropgigant”

Dropgigant

 • Peizerweg
 • Speciaalzaken

Nu geopend

Ga naar “YEKKA”

YEKKA

 • Steentilstraat 20
 • Koffiebars
 • 10:00 - 17:30

Nu geopend

Ga naar “Horecaboom.nl”

Horecaboom.nl

 • Stavangerweg 4A
 • Winkelen

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Maak nu een vakantiefotoboek voor maar €9,99!”

Maak nu een vakantiefotoboek voor maar €9,99!

 • Fotofabriek
 • Geldig t/m 31 december 2021
Fotoboek
Ga naar “Stress release massage met 20 euro korting”

Stress release massage met 20 euro korting

 • Geldig t/m 31 december 2021
Ga naar “Kiproerbak met sperziebonen en rijst € 1,59”

Kiproerbak met sperziebonen en rijst € 1,59

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 september 2021
Ga naar “Alle A-merk vitamines, sportvoeding en afslankproducten* van € 35,98 voor € 17,99”

Alle A-merk vitamines, sportvoeding en afslankproducten* van € 35,98 voor € 17,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 19 september 2021
Ga naar “Kinderjoggingbroek* € 12,99”

Kinderjoggingbroek* € 12,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 september 2021

Vacatures

Ga naar “Fulltime keukenverkoper bij BCC”

Fulltime keukenverkoper bij BCC

 • BCC Groningen
 • Fulltime
Werken bij BCC
Ga naar “Parttime keukenverkoper bij BCC”

Parttime keukenverkoper bij BCC

 • BCC Groningen
 • Parttime
Vacature BCC
Ga naar “Begeleider”

Begeleider

 • Maandag Groningen
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Klantenservice medewerker GGD”

Klantenservice medewerker GGD

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Catering medewerker Groningen”

Catering medewerker Groningen

 • Tempo-Team
 • Parttime