Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mariëlle is vrijgezel in Temptation Island 2020: ‘Dit seizoen zit vol met onverwachte wendingen’

Door Sharon Bremer 2 december 2020

Zit jij ook elke donderdag aan de buis gekluisterd, nu het spraakmakende Temptation Island weer is begonnen? Dit jaar met een andere invulling dan voorgaande jaren. Zo zijn er dus geen verleiders die de koppels het hoofd op hol willen brengen, maar vrijgezellen die zélf ook op zoek zijn naar ware liefde. Eén van die vrijgezellen is de Groningse Mariëlle (31). “Ik vroeg me af waar alle leuke mannen gebleven waren. Dus besloot ik me in te schrijven voor Temptation Island!”

De Groningse schone – die in het dagelijks leven werkt als jurist – gaf zich samen met een vriendin op voor de Videoland-hit. Waarom wilden ze graag meedoen? “Die vraag is me heel vaak gesteld”, vertelt Mariëlle lachend. “Het begon eigenlijk als een grapje. We zijn inmiddels de dertig gepasseerd en vroegen ons af waar alle leuke mannen gebleven waren. Daarnaast is het lastig om als single te daten in coronatijd, dus besloten we ons op te geven voor Temptation Island. Voor ik het wist werd ik uitgenodigd en mocht ik ineens mee naar Italië voor de opnames.”

Nieuw format

‘Temptation Island: Love or Leave’ is dit seizoen in een nieuw jasje gegoten. Het gaat niet meer om verleiden en vreemdgaan, maar om connecties maken en ontdekken óf en wát er in je eigen relatie ontbreekt. Na gesprekken met het productieteam was Mariëlle overtuigd. “Maar”, benadrukt ze, “ik wilde alleen meedoen omdat het programma een nieuwe invulling kreeg. Ik ben een echte Temptation-fan en heb de afgelopen jaren geen aflevering gemist, maar ik zou nooit doelbewust een relatie kapot willen maken.”

Connectielampje

Die nieuwe invulling van het programma zal dit seizoen duidelijk te zien zijn, vertelt ze. “Er was onderling meer sociale controle en iedereen gedroeg zich een stuk volwassener. Er waren wel feestjes, maar niemand voerde elkaar dronken, bijvoorbeeld”, vertelt ze lachend. “Verder is het connectielampje natuurlijk een nieuw element in de show. Dat vonden de jongens (Sonny, Gregory, Sorelis en Marco, red.) heel heftig vertelden ze. Je wordt direct geconfronteerd met het feit dat je partner een connectie aangaat. Daarnaast had ik het idee dat er veel meer dates waren dit seizoen en dat er een stuk minder ‘gestookt’ werd. De vrijgezellen werd niet gevraagd om heftige uitspraken over de koppels, zoals vorige seizoenen wel het geval was.”

De mannen

Eén van de spannendste momenten tijdens de opnames was het moment dat de vrijgezelle dames en heren de koppels ontmoetten. “Zenuwslopend! Het moment dat wij de trap afkwamen was het allereerste moment dat we de koppels zagen. We wisten helemaal niet wat we konden verwachten of hoe ze eruit zouden zien. En we zagen ze natuurlijk met hun vriendinnen, wat ook best gek was. Mijn eerste indruk was dat Marco qua uiterlijk degene was waar ik normaal gesproken op val. Maar in de loop van de tijd leer je alle jongens beter kennen en hebben ze allemaal hun eigen, leuke eigenschappen.”

Ondanks dat over Mariëlle geschreven wordt dat ze uiterlijk niet belangrijk vindt, is dat wél zo, vertelt ze. “Het oog wil ook wat! En natuurlijk is het innerlijk het belangrijkst, want ik ben later liever oud met iemand die enorm grappig is, dan met iemand die vroeger knap was. Er moet gewoon chemistry zijn, anders zie ik geen relatie ontstaan. Maar het is niet zo dat ik uiterlijk niet belangrijk vind.”

Groepsdate

Het avontuur begint goed voor de Groningse Mariëlle, want ze wordt direct door Gregory meegevraagd op de groepsdate. “Ik had de avond ervoor even met Greg gepraat en vond dat direct zo’n leuke jongen! Hij is zo gek als een deur en altijd in voor een feestje, maar je kunt met hem ook serieuze gesprekken hebben. Ik heb toen ook met Sorelis gepraat, dat is een hele aardige, rustige jongen. Marco ook trouwens, die is heel relaxt en volwassen. Op dat moment had ik nog niet echt een voorkeur voor één van de mannen, maar ik was wel blij dat Sonny mij niet meevroeg op date. Hij is echt niet mijn type. Van Sonny ga je trouwens nog echt veel zien dit seizoen, die ga je niet snel vergeten”, lacht ze.

“Ik was ergens wel verbaasd dat Greg mij meevroeg op date, aangezien hij zich de avond ervoor nogal misdragen had. Ik denk zeker dat alcohol een rol heeft gespeeld die avond, want overdag was hij helemaal niet zo. Ik heb op de boot een lang gesprek met hem gehad, en daarmee sloeg hij al mijn vooroordelen over hem uit de wind.”

Tipje van de sluier

Eén ding is zeker: er staat ons een onwijs spannend en spectaculair seizoen Temptation Island te wachten. “Er komen enorm veel twists en turns die voor de kijker heel verrassend en leuk zijn. Ik denk rond aflevering drie”, vertelt Mariëlle met een aanstekelijk enthousiasme. “Het wordt een heel sappig seizoen!”


 

Love Island

Groningse Floor won Love Island: ‘De periode ná de villa was heel heftig’

Spanning bij de vuurschaal, heftige emoties, de recoupling en natuurlijk de uitdagende challenges: h...
prince charming

Deze Groningse single doet mee aan de romantische datingshow ‘Prince Charming’

Héél fijn kijkvoer tijdens de koude wintermaanden: de nieuwe datingshow Prince Charming! In deze rom...
Groningse Daisy Temptation Island

Groningse Daisy is verleidster in het nieuwe seizoen van Temptation Island: ‘Ik heb enorm genoten van deze tijd’

‘De mannen om haar vinger winden met haar dansmoves en krachtige blik’, dat is de verleidingstechnie...

adv.