Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ludieke actie van Stichting Eet Mee op Grote Markt

Door Sharon Bremer 28 september 2020

Ha, dat was een leuke verrassing vandaag in de stad! Ondanks het grauwe, mistige weer stond er een felrode parasol met een kleurrijk gedekt tafeltje in het midden van de Grote Markt. Geen enorm terras, geen drukte, maar wel een ludieke actie van Stichting Eet Mee. 

‘Iedereen zit altijd maar zo op zijn eigen eilandje, dat zou toch anders moeten zijn?’ Het waren die woorden die Annelies Kastein deden besluiten Stichting Eet Mee op te richten. Een stichting met als doel mensen met verschillende (of dezelfde) achtergronden, leeftijden en interesses bij elkaar aan tafel te zetten. Voor de gezelligheid, voor goede gesprekken, nieuwe contacten en bovenal: lekker eten.

Gedekt tafeltje

“Als je mensen bij elkaar aan tafel zet, dán komen de gesprekken wel”, vertelt Annelies. En hoewel de etentjes in deze gekke coronaperiode vooral via een videogesprek gaan, blijft Annelies actief op zoek naar nieuwe mensen die op zoek zijn naar (virtueel) gezelschap. Vandaag was Groningen aan de beurt. Met het gedekte tafeltje op de Grote Markt probeerde Annelies zoveel mogelijk mensen warm te laten lopen voor dit toffe initiatief.

eet mee grote markt
Foto | indebuurt Groningen

Groningse Ondernemers Challenge

Eet Mee is uitgegroeid tot een matchingplatform waar al duizenden matches zijn gemaakt. Duizenden mensen hebben samen gegeten, gekletst en zijn een bijzondere ervaring rijker. Of het nu eenmalig is, of op regelmatige basis. Voornamelijk rondom Utrecht – de thuisbasis van Annelies – maar de stap naar Groningen is inmiddels gemaakt. Eet Mee is namelijk één van de initiatieven die een bijdrage krijgt van de Groningse Ondernemers Challenge om de plannen in Groningen verder uit te rollen. “We kregen de afgelopen jaren veel vraag vanuit Groningen naar Eet Mee. Het is een leuke stad met veel studenten en veel diversiteit. Daarom willen we nu ook in Groningen al die verschillende subculturen met elkaar verbinden via etentjes!”

Video-etentjes

Helaas gooit ook hier corona (letterlijk) roet in het eten. Samen tafelen? Dat zit er voorlopig nog niet in. Gelukkig heeft Annelies een hele leuke oplossing gevonden: video-etentjes! “Zo kunnen mensen in een veilige video-omgeving toch contacten leggen. Veel mensen werken thuis, kunnen nog niet naar de sportschool en nog niet uitgaan, dus is zo’n video-etentjes een heel leuk alternatief. Maar ook voor de mensen voor wie uit huis gaan áltijd lastig is, mensen met bijvoorbeeld lichamelijke problemen, is dit een goede oplossing.” Extra leuk: de video-etentjes kunnen door het hele land!


Eet Mee

Annelies brengt Eet Mee naar Groningen: ‘Wat verbindt beter dan samen eten?’

'Iedereen zit altijd maar zo op zijn eigen eilandje, dat zou toch anders moeten zijn?' Het waren die...

Stella fabriceert een gratis maskerstation in Groningen: ‘Iedereen zou veilig moeten kunnen reizen, ook als ze geen mondkap kunnen betalen’

De mondkapplicht is sinds juni van kracht op alle treinstations van de NS: zonder mondkap mag je nie...

Vanaf september kan de corona-app in Groningen gebruikt worden: dit moet je erover weten

De CoronaMelder-app wordt vanaf deze week getest in Drenthe en Overijssel. Maar omdat de app niet al...

Meer over

Groningers

adv.