Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lianne runt een plantenasiel in Groningen: ‘Ik verzorg zieke plantjes en help ze aan een nieuw huis’

Door Leonie Kort 15 september 2020

Gaan jouw planten aan de lopende band dood en weet je niet waar dit aan ligt? Treur niet langer! Breng ze naar Lianne haar plantenasiel in Groningen, waar jouw dorre of zieke plant met liefde wordt verzorgd. 

Droge potgrond, niet genoeg daglicht en bruine bladeren: we hebben allemaal wel een plant in huis staan die wat extra aandacht nodig heeft. Heb je zelf geen groene vingers of zit je met vragen over de verzorging van een plant? Dan kun je bij Lianne haar plantenasiel terecht!

Verwaarloosde planten

In het plantenasiel verzorgt Lianne zieke plantjes en helpt ze verwaarloosde planten aan een nieuw huis. “Mensen kunnen planten bij mij brengen als ze er zelf niet voor kunnen zorgen, maar ook als ze advies nodig hebben.” In het plantenasiel zorgt Lianne een bepaalde periode voor de plant, totdat deze weer gezond is. “Daarna kan de plant weer terug naar de eigenaar of zoek ik een nieuw huisje voor de plant.”

Foto | Lianne Kingma

In januari dit jaar is de Groningse gestart met het plantenasiel. “Ik wilde graag ondernemen, maar wist nog niet wat voor onderneming dat dan zou moeten zijn.”

Neem je een kijkje bij Lianne, dan kun je er niet omheen: groen, groen en nog meer groen. Ze is gek op planten. “Ik dacht: wat nou als ik mijn passie voor planten combineer met het idee om te gaan ondernemen. Zo ontstond het idee voor een plantenasiel,” aldus de plantengoeroe.

Plantenconsult

Heb je een zieke plant? Dan kun je deze aanmelden op het instagramkanaal van Lianne. “Via Instagram geef ik de mensen advies over verschillende planten, hoe vaak ze deze water moeten geven en of ze bijvoorbeeld wel of niet in daglicht moeten staan. Een soort planten-consult, haha”

Het plantenasiel staat nog in de kinderschoenen. “Veel volgers heb ik nog niet, maar berichtjes krijg ik zeker. Ze vragen om advies of willen dat ik hun plant tijdelijk verzorg. Daar word ik dus helemaal enthousiast van!”

Lievelingsplant

Lianne haar lievelingsplant in huis is tevens haar grootste nachtmerrie. “Het is een Alocosia Zebrina. Elke keer wanneer er een nieuw blad groeit, gaat er ook weer een dood.” De plant heeft veel aandacht nodig, maar door veel liefde en aandacht maakt de plant het nu goed. “Ik heb een mooi plekje voor hem gevonden, hij is weer gezond en groeit mooi,” aldus trotse Lianne.

Foto | Lianne Kingma

Tip

Voor alle Groningse plantenliefhebbers heeft Lianne nog een belangrijke tip: “Koop een plant die snel groeit. Je ziet dan snel vooruitgang, dat motiveert en herinnert je eraan dat je goed voor de plant moet zorgen.”

Meer lezen?

Gluren bij de buren: 10 x binnenkijken bij Groningers

We hebben we de afgelopen maanden al bij veel Groningers een kijkje achter de voordeur mogen nemen. ...
Sterrebos muziekkoepel Groningen

Mysterie: hoe komt het vierkante park Sterrebos aan zijn naam?

Een fijne wandeling door de natuur, een hapje eten bij paviljoen Sterrebos of gewoon om even te onts...

Inez is eigenaar van Sterck Boutique Gym in Groningen: ‘Ik geloof in het concept en mijn netwerk’

Groningen barst van de creatieve ondernemers met toffe plannen en slimme ideeën. Vinden we leuk! Ste...

Meer over

Groningers

adv.