Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jaivey en Gwendy schelen 11 jaar: ‘Dat weerhoudt ons er niet van om voor elkaar te blijven vechten’

Door Sharon Bremer 14 februari 2020

Hét showbizznieuws van de afgelopen tijd: Bridget Maasland (45) en André Hazes (25) hebben het gezellig samen. Wij vroegen ons af of een relatie met zo’n leeftijdsverschil kans van slagen heeft. Jaivey en Gwendy menen van wel en reageerden op onze oproep om hun verhaal te delen op indebuurt. “Lang niet iedereen heeft in onze relatie geloofd.”

Vandaag vieren we de liefde! Jaivey (26) en Gwendy (37) schelen elf jaar en zijn daar heel open over. Ze zijn al vijf jaar samen en wonen ruim drie jaar samen in Groningen. Gwendy: “Doordeweeks met z’n tweetjes en in ’t weekend met Jaivey zijn dochter (mijn bonusdochter) Jazzlyn van bijna zeven.”

Niks mis mee

“Of wij veel merken van het leeftijdsverschil? Natuurlijk merk je dat soms in levenservaring, maar Jaivey werd jong vader en was daardoor niet de typische 21-jarige toen we samenkwamen. Eerlijk gezegd zei hij ook dat hij 25 was toen we elkaar voor de eerste keer zagen. Verder ging Jaivey nog regelmatig stappen en had ik daar vaak minder zin in. Maar daar is niks mis mee.”

Wie is ouder?

“Van de buitenkant zien mensen vaak niet eens dat we elf jaar verschillen. Sterker nog… Afgelopen jaar kreeg ik een paar keer de vraag: ‘Maar wie is dan ouder?’ Mooi vind ik dat. Mijn Indonesische afkomst helpt me er blijkbaar lang jong uitzien.”

Vechten voor elkaar

Ondanks dat de meeste mensen het verschil in leeftijd tussen de twee niet zien, roept het leeftijdsverschil de nodige vragen op bij de omgeving. Maar daar trekt het stel zich niets van aan! “Lang niet iedereen heeft in onze relatie geloofd. De meeste mensen niet denk ik. Ook niet in onze directe omgeving. Desondanks heeft ons dat er niet van weerhouden om altijd voor elkaar te blijven vechten. Van elkaar te leren. Hij van mij, maar ik ook zeker van hem. Dan zegt het niets dat je ouder of jonger bent. Wij zijn tegenpolen op een aantal vlakken, maar vullen elkaar absoluut aan.”

 

Samen sterk

In ons dagelijks leven ondernemen we superveel samen. We gaan wekelijks een hapje buiten de deur eten, hebben een abonnement bij de Pathé, gaan shoppen, weekendjes weg en meerdere malen per jaar op vakantie. Na vijf jaar zijn we nog minstens zo gek op elkaar en eerlijk gezegd denk ik dat we veel sterker staan dan in het begin. Daar ben ik trots op! Want dat doen we samen.

Fases

Ons leeftijdsverschil heeft ons nooit dwarsgezeten. Ik denk eerder dat de maatschappij dat creëert door te verwachten dat je op een bepaalde leeftijd moeder wordt, gaat trouwen of samenwonen. En daardoor in verschillende fases lijkt te zitten. Net als in een relatie zonder groot leeftijdsverschil is dat gewoon iets waar je het samen over moet hebben.”

Gwendy blogt regelmatig over haar leven, relatie met Jaivey en een andere passie: interieur! Check @bloggergwendy op Instagram voor een kijkje in haar leven.

adv.