Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het ontmoeten van onze toekomstige buren

Door Helena Lei 1 november 2019

Helena en René schrijven iedere maand over de voortgang van hun Tiny House in het Westpark. Deze week, de tweede blog: het ontmoeten van de nieuwe buren. 

Oké, vorige maand kregen wij dus te horen dat we onderdeel mogen worden van Lutje Westpark. Om samen met 29 andere (tiny)huishoudens een Tiny House wijkje in het Westpark op te zetten. Maar wie zijn dan die anderen? 

Sprong in het diepe

Het ‘sollicitatiegesprek’ in juli was alleen met de kerngroep, het vijftal die het wonen in Lutje Westpark hadden mogelijk gemaakt door al twee jaar in gesprek te zijn met gemeente en andere instanties. Hiervan wisten we dus al dat het onze nieuwe buren zullen gaan worden. Alleen zijn er dan nog 24 plekjes over, en wie dat waren wisten we dus nog helemaal niks over.

Toen we op 18 september te horen kregen dat wij een van de gelukkigen waren, werden we ook meteen uitgenodigd voor een eerste kennismaking. SPANNEND! Op 5 oktober kwamen wij er eindelijk achter wie onze buren zouden worden. Met wie wij de komende maanden intensief zullen moeten samenwerken om alles ook daadwerkelijk van de grond te krijgen. En niet te vergeten: om vervolgens 10 jaar lang in datzelfde wijkje te wonen, in een toch wel hechte gemeenschap.

Wij willen onze buren kennen

Natuurlijk was dat voor ons ook wel een van de redenen om hieraan te beginnen. We wonen nu bijna zes jaar in een appartement in het centrum, waar het een komen en gaan is van buren waarvan we de namen niet eens kennen. Dus een plek vinden waar je al je buren persoonlijk kent en als buurt ook gezamenlijke activiteiten onderneemt was iets dat ons absoluut aantrok.

Zo blij waren we dan ook toen we tijdens de kennismaking zo veel leuke mensen mochten ontmoeten. Een geweldig divers gezelschap, gezinnetjes, alleenstaanden, stelletjes, wat jonger en iets ouder. Tiny Houses spreken dus iedereen aan!

Nog meer zin!

Na een gezellige middag vol nieuwe gezichten en namen (die we vast nog weleens moeten vragen) fietsten we met een grote glimlach richting huis. Met nóg meer zin in dit avontuur als daarvoor.


Nog even teruglezen?

Lutje Westpark

Solliciteren voor een plekje binnen Lutje Westpark

Helena en René schrijven iedere maand over de voortgang van hun Tiny House in het Westpark. Deze wee...
Helena en René

Even voorstellen: Wij zijn Helena en René, de nieuwe gastredacteuren

Hoi! Wij zijn Helena en René, oprichters van stichting PlukN. Met de stichting zijn wij bezig om ond...
voedselbos

Helena en René van PlukN: ‘Wij willen een voedselbos voor iedereen’

Na een zoektocht van drie jaar kunnen René en Helena ein-de-lijk hun droom in vervulling laten gaan:...

adv.