Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Handig! John en Jeroen gaan verse producten van de markt bij Groningers thuisbezorgen

Door Sharon Bremer 28 juli 2020

Gemak dient de mens, niet waar? En hoewel lekker struinen over de Ommelander Markt hartstikke leuk is, heeft niet iedereen daar tijd voor. Of misschien vind je het door de coronaperikelen wel spannend om tussen al die mensen te lopen? John Gruter (53) en zijn compagnon Jeroen Coopman (49) hebben daar een oplossing voor: boodschappen van de weekmarkt in Groningen langs de deuren bezorgen.

Een gat in de markt, laat John weten aan Dagblad van het Noorden. En uniek in Nederland, volgens hem, terwijl er wel behoefte aan is: “Bij tweeverdieners bijvoorbeeld, die overdag geen tijd hebben om naar de markt te gaan of ouderen die niet ver of in de regen willen lopen, maar wel de verse producten van de markt willen.”

Bezorgbakkie

Vanaf september wil hij de boodschappen van de markt bij mensen aan de deur bezorgen. Hij zal samen met compagnon Jeroen uit Onderdendam gaan bezorgen in Groningen met een elektrische bakfiets. En de naam van het bedrijf? Bezorgbakkie.nl. Aan de website wordt momenteel gewerkt: “Daarop kunnen mensen straks op verschillende manieren zoeken. Wie bijvoorbeeld wortels zoekt, krijgt een overzicht met de gezichten van alle marktkooplui die in de groente handelen. Als jij altijd naar dezelfde kraam gaat, kun je een vertrouwd gezicht kiezen.”

Enthousiast

John staat te popelen om te beginnen, laat hij weten in het interview. “Ik denk dat het heel snel gaat lopen. Als dat het geval is, gaan we een app laten ontwikkelen en kunnen we bezorgers inhuren.” De verkopers op de markt zijn in ieder geval enthousiast: “90 procent was enthousiast en wil meedoen!”


Gezocht: Groningers die in Spanje wonen

Ineens kleuren delen van Spanje oranje en rood op de Europese coronakaart. Enkele landen raden reize...

Het huis van Lieve staat vol schatten, tierelantijnen en andere snuisterijen: ‘Het is hier net een museum’

Voor onze rubriek ‘Binnenkijken bij’ mogen we elke week een kijkje nemen in de prachtige woningen va...

Deze Groningse uitjes zijn in de race voor ‘Leukste uitje van 2021’

Maar liefst twaalf Groningse uitjes maken kans op de titel 'Leukste uitje van Groningen 2021'. Je he...

adv.