Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Groningse Fré zet zich schrap voor noodweer aan het Gardameer: ‘Het kan hier zo spoken’

Door Sharon Bremer 3 augustus 2020

Waar de ene vakantieganger een tentje uitgooit op de camping om de hoek of de zonnige dagen spendeert in eigen tuin, besluit de ander het er toch op te wagen en de grens over te gaan. Zo ook de Groningse Fré Wijnholds, die momenteel vertoeft op camping Gasparina aan het Italiaanse Gardameer. De komende dagen wordt het spannend op de camping, want er is noodweer op komst: “Iedereen op de camping is druk met het slaan van extra haringen.”

Fré komt al jaren aan het Gardameer en hij kent de grillige weersomstandigheden van het gebied goed: “Het kan hier zo spoken. Nu is het bijvoorbeeld zonnig en mooi bij ons op de camping, maar dat kan van het ene op andere moment omslaan”, vertelt hij tegen RTL Nieuws.

Extra haringen

En als het weer omslaat rondom het Gardameer, slaat het ook écht om. De Italiaanse autoriteiten hebben namelijk code rood afgegeven voor het gebied. Zo wordt volgens de meteorologen van Buienrader tientallen millimeters regen verwacht en windstoten van tot 100 km per uur.

Volgens Fré was het eerder deze week al raak op de camping: “Op onze camping worden al de hele dag takken geruimd en ander weggewaaid spul. Het gekke: nu is het zonnig en lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Maar het kan zo omslaan. Vooral de Italianen staan paraat, want qua Nederlanders is het bij ons heel rustig. De camping is echt leeg. Mensen zijn massaal haringen in de grond aan het slaan en staan extra lijnen te trekken. Je weet het nooit.”

Niet mis

De komende dagen blijft het onrustig rondom het Gardameer, en extra maatregelen zijn zeker niet verkeerd volgens Brian Verhoeven, meteoroloog van Buienradar: “Vakantiegangers kunnen maar beter goed voorbereid zijn. Windstoten van 100 kilometer per uur en zoveel regen voor een tentje is niet mis. Wat extra maatregelen kunnen absoluut geen kwaad. Woensdag lijkt de rust weer terug te keren.”


regenboogstad

Wist je dat Groningen een regenboogstad is? Dit betekent het

Groningen is één van de 75 regenbooggemeenten – ook wel regenboogstad genoemd – in Nederland. Leuk f...
zinkerborden

Mysterie: wat is de betekenis achter de gele borden bij de Diepenring?

Het valt nauwelijks op, maar als je het eenmaal spot, zie je ze overal in Groningen. Waar wij het ov...

Groningse horeca krijgt toegangsstop, terrassen moeten sluiten: ‘We willen geen Antwerpse toestanden’

Tot in de late uurtjes op het terras zitten? Dat is voorlopig verleden tijd, want in Groningen gelde...

adv.