Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Groningers gaan losser om met coronaregels dan de rest van Nederland

Door Carin Van der Meij 23 mei 2020
Groningers staan dagelijks voor sociale dilemma’s. Afspreken in het Noorderplantsoen met een groepje vrienden, of nog even wachten? Sommige mensen vinden het steeds moeilijker om zich aan de regels en adviezen van de overheid te houden. Onderzoek beaamt dit: 22,6 procent van de mensen die in onze provincie woont, houdt zich minder goed aan de coronamaatregelen dan aan het begin van de lockdown.

Dat blijkt uit een enquête van LocalFocus en Kieskompas. In het onderzoek is aan zo’n 17.000 Nederlanders gevraagd hoe zij nu met de coronamaatregelen omgaan.

Hoe zit het in Groningen?

Zoals gezegd, 22,6 procent van de Groningers houdt zich minder goed aan de coronamaatregelen. En daarmee staan we boven alle andere provincies. Friesland staat onderaan de lijst, daar gaat 13 procent van de inwoners minder goed met de nieuwe regels om.

Uit het onderzoek blijkt dat bijna 14 procent van de Groningers het lastig vindt om anderhalve meter afstand te houden van andere mensen. Niet meer dan drie gasten ontvangen of niet bij anderen met meer dan drie personen op bezoek gaan schijnt ook nogal lastig te zijn, 8,4 procent van de Groningers geeft aan zich daar minder goed aan te houden.

Hoe gaan wij om met de andere maatregelen? Dat zie je hieronder in de grafiek:

Dit vinden Groningers

Wij zoomen iets verder in en vragen een aantal stadsgenoten hoe zij nu met de coronamaatregelen omgaan. “Om eerlijk te zijn ga ik best laks om met de coronamaatregelen”, vertelt Annemiek, die aan het wandelen is met buurtgenoten. In het Noorderplantsoen staat een groepje meiden (weliswaar op anderhalve meter afstand) met elkaar te kletsen: “Als we elkaar zien, houden we altijd afstand. We spreken wel af, maar elkaar een knuffel geven doen we niet.”


visite coronamaatregelen

Coronamaatregelen in huis: dit moet je weten als je visite wilt ontvangen

Kappers mogen weer aan het werk, de basisscholen zijn weer open en zo zijn er met ingang van 11 mei ...

Coronamaatregelen in de auto: dit moet je weten als je bij een ander instapt

De regel over het anderhalve meter afstand van elkaar houden, die kennen we wel. Maar wat zijn de co...
horeca groningen open

Horeca en terrassen in Groningen bijna open: dit zijn de nieuwe regels

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Groningse horeca weer open! Feestcafés, clubs en di...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Groningen.

adv.