Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

‘Dit is alles wat ik bezit. Ondergoed draag ik niet’

Door Sharon Bremer 7 oktober 2019

“Dit is alles wat ik bezit, bijna alle kleding heb ik tweedehands gekregen. Ondergoed draag ik niet”, aldus Harm, één van de daklozen in Groningen. Met deze foto, waarop Harm te zien is met al (!) zijn spullen, wil Stichting Straatwijs mensen oproepen om niet alleen jassen, sjaals en handschoenen af te staan, maar ook geld te doneren voor ondergoed en hemden. Want ook dát is nodig. 

Siebe Zwerver van Stichting Straatwijs heeft samen met fotograaf Joram Krol en Harm de Tetris Challenge gedaan. En die foto gaat sinds gisteren viral op Twitter. “Regelmatig zijn er inzamelingsacties voor daklozen om de winter door te komen. Vaak gaat het dan om sjaals, handschoenen, sokken en mutsen. Maar er is ook behoefte aan boxers, onderbroeken en hemden. Daarom zamelen we, net als vorig jaar, ondergoed in om alle daklozen in Groningen te voorzien van die belangrijke kledingstukken”, laat Siebe weten in een reactie aan Dagblad van het Noorden.

Daklozen

Wist je dat in zes jaar tijd het aantal daklozen in Nederland met maar liefst driekwart is toegenomen? Dat is enorm veel. En dat terwijl er talloze organisaties zijn die hulp aanbieden, maar nieuwe daklozen weten vaak juist die hulp niet te vinden. Daarom is Straatwijs opgezet: een online platform waardoor de weg naar hulp korter en duidelijker wordt. Het doel van Straatwijs is om alle hulpaanbieders in Groningen in kaart te brengen én het zo snel mogelijk matchen van hulpbehoevenden aan de juiste organisatie.

Momenteel zetten ze zich in voor de ‘ondergoed-actie’, om de daklozen van (nieuw) ondergoed te voorzien. Help jij mee? Doneren kan via deze link. 

ondergoed
Foto | Joram Krol

Lees ook

verkeersboetes

De verkeersboetes gaan omhoog: dit betaal je in 2020 voor overtredingen

De hoogte van de verkeersboetes in 2020 is bekend. Dat publiceerde de website VerzekerUzelf op basis...
jumbo

Je vleeswaren bij Jumbo gekocht? Breng ze dan gauw terug!

Koop jij je vleeswaren altijd bij de Jumbo? Let dan even goed op: een deel is mogelijk besmet met de...
bankje

Mag dat, een bankje op de stoep voor je huis zetten?

In Groningen zijn heel veel verschillende voortuinen. Een grote tuin met bloemen, planten, bomen en ...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Groningen.

adv.