Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Yvonne is personal trainer: ‘Ik wil mensen helpen hun grenzen te verleggen’

Door Sharon Bremer 4 februari 2020

Mensen met passie voor hun beroep die hun hart volgen: dát vinden we leuk. Yvonne is zo iemand. Ze heeft onlangs haar bedrijf Allerdings Fit opgezet, waarbij ze mensen helpt bij het bereiken van hun (sportieve) doelen. Als personal trainer kan ze haar sportieve ei kwijt in haar werk én helpt ze mensen: “Nu vallen de spreekwoordelijke puzzelstukjes in elkaar.” 

Na jarenlang achter een bureau te hebben gezeten, begon het bij Yvonne te kriebelen. Ze wilde iets anders, iets nieuws. “Het kantoorleven is niet echt mijn ding”, begint te ze vertellen. “Ik ben juist heel graag in beweging! Dus begon ik met een loopbaantraject om uit te zoeken wat ik wil doen. En zo werd ik, na een loopbaan als communicatiemedewerker, ineens personal trainer!”

Hoe tof!

Yvonne is áltijd in beweging. Je zult haar vooral hardlopend tegen het lijf lopen, want dát is haar ding. Het was ook tijdens het hardlopen dat het idee van een loopbaan als personal trainer bij haar te binnen schoot. “Ik krijg energie van mensen helpen en ben zelf graag in beweging. Tijdens het hardlopen herinnerde ik me hoe ik zelf steeds een stapje verder kwam op sportief gebied en toen ging het lampje branden: hoe tof zou het zijn als ik anderen daar ook mee kan helpen?”

Yvonne
Foto | Ellen Heinen

Motiveren

En zo geschiedde. Yvonne volgde verschillende opleidingen tot personal trainer, fitness trainer en looptrainer, liep stage en startte haar eigen bedrijf: Allerdings Fit. “Het lijkt mij fantastisch om mensen te helpen om fitter en sterker te maken. Of om ze te helpen afvallen of te begeleiden tijdens het hardlopen. Ik word blij van mensen helpen en denk, mede doordat ik zelf heel veel ervaring heb, dat ik mensen goed kan motiveren.”

Thuis trainen

Maar wat maakt Yvonne anders dan andere personal trainers? “Ik train het liefst in de buitenlucht”, vertelt ze enthousiast. “Mensen vinden het vaak spannend of zijn onzeker om naar de sportschool te gaan, en wat is er lekkerder dan in de buitenlucht sporten? Maar dat is niet het enige. Ik kom ook bij mensen thuis voor een training, of ze kunnen bij mij thuis komen sporten. Geen gedoe met onhandige fitnessapparaten, met je eigenlijk lichaamsgewicht of kleine attributen kun je heel erg veel.”

Foto | Ellen Heinen

Doelen

Ze is pas een paar maanden bezig, maar heeft al aardig wat mensen kunnen helpen. Zo hielp ze een dame met overgewicht afvallen en hielp ze een mevrouw van 63 zekerder te worden tijdens het sporten. “Die mevrouw was erg onzeker tijdens het squatten. Nu, een paar weken later, squat ze hartstikke goed! Dat verschil is supermooi om te zien.” Ook heeft ze een duidelijk doel voor ogen: “Zoveel mogelijk mensen helpen”, lacht ze. “Misschien zelfs een mobiele sporthal? Zo kan ik nóg beter aan de wens van de klant voldoen: sporten op locatie, thuis of in de buitenlucht. Ik wil mensen helpen zich lekkerder te voelen, fitter te worden en hun doelen te halen.”

Yvonne
Foto | Ellen Heinen

Lees ook

roparun

Dubbel sportief: de Roparun gaat dóór de Euroborg

Hè, da's leuk! Ben je lekker aan het hardlopen tijdens de Roparun, mag je ook nog eens dwárs door de...

Win, win, win! Een driegangendiner voor twee personen bij Grandcafé 2Jongens

Een avond dineren bij Grandcafé 2Jongens betekent een gezellige avond uit met 'gewoon' goed eten. Pr...
Carmen - Woonzooi

Carmen Cazemier van Woonzooi: ‘Ik kies alle producten met mijn hart’

'Maak het mooi met Woonzooi', zo luidt de slogan van de woonwinkel in de Groninger Zwanestraat. De w...

adv.