Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Shake it! Deze Groninger won de ‘Cocktail Competition’ (en is dus de beste van Europa)

Door Sharon Bremer 22 januari 2020

Cocktails shaken alsof je leven er vanaf hangt: deze zes finalisten deden het afgelopen weekend tijdens de Bobby’s International Cocktail Competition. Er deden kandidaten uit Duitsland, Engeland, België, Italië, Spanje en Nederland mee – maar er kan er maar één de winnaar zijn…

De Groningse Erik Beeftink van The Stockroom is met zijn cocktail ‘Your Bobby’s Blazer’ uitgeroepen tot winnaar van Bobby’s International Cocktail Competition. Wauw! Erik won een ticket naar de bar & spirit beurs in Berlijn. De publieksprijs ging naar Ashley Barnett uit Engeland voor zijn cocktail ‘De Kuip’.

Durven dromen

“Vorig jaar stond ik nog als een onervaren bartender te kijken naar de finale”, vertelt Erik. “Ik had nooit kunnen dromen dat ik het jaar daarop de finale zou winnen! Bij The Stockroom zijn we gek op het maken van klassieke cocktails. Echter hebben we er nog nooit één zelf gecreëerd die erkend is als modern classic. Door het winnen van deze prijs wil ik er samen met Bobby’s voor gaan zorgen dat deze cocktail erkend wordt als modern classic, zodat we hem uiteindelijk over een aantal jaar terug wereldwijd kunnen vinden in cocktailboeken. Daarom doop ik de naam van de cocktail om tot Your Bobby’s Blazer.”

Internationaal

Het Rotterdamse Bobby’s Gin organiseerde in 2019 cocktailcompetities door heel Europa. De winnaar van elk event won een ticket voor de internationale finale in Schiedam, de thuisbasis van het ginmerk. De voorronde-winnaars uit Duitsland, Engeland, België, Italië, Spanje en Nederland kwamen naar Schiedam en maakten daar opnieuw hun eigen signature cocktail. De vakkundige jury – bestaande uit Timo Jansen (bekend als organisator van de Perfect Serve Barshow en Amsterdam Cocktail Week), Ad van der Lee (master distiller en world class distillery winnaar) en Sebastiaan van Bokkel en David Blom (kleinzoons van opa Bobby) – kozen Erik als absolute winnaar van de competitie.

Cocktail
Foto | Vincent van Dordrecht

Meer over The Stockroom ontdekken?

The Stockroom cocktailbars

Vandaag gesloten

Oosterstraat 24-1, Groningen

Bekijk meer:cocktailbars

Lees ook

The Stockroom

The Stockroom: een speakeasy bar in hartje Stad

Hij zit er wel, maar je ziet 'm niet: The Stockroom. Een 'speakeasy'-cocktailbar verstopt in de Oost...
Love Island

Groningse Floor won Love Island: ‘De periode ná de villa was heel heftig’

Spanning bij de vuurschaal, heftige emoties, de recoupling en natuurlijk de uitdagende challenges: h...
Shoppen maar

Shoppen maar! Deze toffe winkels krijgen we er binnenkort in Groningen bij

Er is nogal wat gaande in het winkellandschap van Groningen. Hoewel we het jammer vinden om winkels ...

 

adv.