Rappende psycholoog Daisy (25) heeft meer dan 100.000 volgers op TikTok: ‘Zelfliefde, dát is mijn missie’

Daisy veenstra
Foto | Bruce Coolen

Ze was al bij Johnny de Mol’s talkshow Half8, mocht aanschuiven bij De Vooravond, is tafeldame bij  Noord Vandaag en staat nu ook in de spotlights van indebuurt: rappende psycholoog Daisy Veenstra is hot! 2021 was haar jaar, waarin ze als een speer ging. Hoog tijd om met haar de balans op te maken.

Daisy maakt filmpjes op social media, waarin ze psychologische thema’s voor jongeren in raps verwerkt. We spreken Daisy voor het eerst als ze in de visagie zit voor een televisie-uitzending. De stralende, frisse meid lijkt maar weinig make-up nodig te hebben. Ze voelt zich duidelijk op haar gemak in de omgeving van de studio.

En dat terwijl ze nog maar kort bezig is. Pas eind vorig jaar begon ze met het maken van de raps. Raps die ze bovendien zelf zingt en produceert. “Rappen is eigenlijk dichten op muziek”, vertelt ze, terwijl ze haar lippen zo min mogelijk beweegt om de visagist die de lipstick aanbrengt niet tot last te zijn.

Daisy Veenstra
Foto | Albert Jan de Boer

Zingende sollicitant

Dat ze zo groot zou worden met haar niche, had Daisy zelf ook niet verwacht. Daisy solliciteerde op een functie en wilde eruit springen. Dus zong ze haar sollicitatie en maakte een video. “Ik durfde eerst niet, maar m’n vriend zei: ‘Je bent gek op zingen, doe het gewoon!’ Inmiddels had ik natuurlijk allang die song geschreven.” Diezelfde dag ging ze viral als ‘de zingende sollicitant’.

“Het begon dus allemaal als een grap die uit de hand liep. Ik zag op TikTok veel halfblote dames, die dansten. Daar kon ik me nou niet echt aan spiegelen”, vertelt Daisy lachend. “Maar daarnaast vind ik het ook niet echt een goed voorbeeld voor de jeugd. Het idee dat hoe bloter je bent, hoe meer likes je krijgt.”

Weer kreeg Daisy een zetje van haar vriend: “Hij zei: ‘Begin dan ook op TikTok, hier word je gelukkig van.’ Hij had gelijk, het was alleen m’n eigen onzekerheid die me nog tegenhield. Dus ik begon gewoon op TikTok en ging ook nog rappen!”

Daisy Veenstra
Daisy met haar vriend Mike. Foto | Bruce Coolen

Love yourself, doe het!

Inmiddels rapt Daisy er op social media op los. Depressies bij jongeren, mantelzorg of een moeilijke relatie: het passeert allemaal de revue op haar TikTok-account, waar ze meer dan 100.000 volgers heeft.

Volgens Daisy sluit de combinatie die ze nu maakt tussen rap en psychologie perfect aan bij waar haar hart ligt. “Ik wil heel graag jongeren helpen. Ik ken de struggle: de onzekerheid, het niet weten wie je bent, hoe moet je van jezelf houden? Daar wil ik ze heel graag bij helpen en dat kan via mijn muziek. Daarom is mijn motto ook: Love yourself, doe het!”

Na alle zetjes van vriend Mike is hij inmiddels onderdeel geworden van Daisy’s werk. “We werken heel veel samen. Hij edit bijvoorbeeld mijn video’s. Ook hebben we samen een planner ontwikkeld, waarbij ik jongeren elke dag wil ondersteunen met plannen, dagelijkse struggles en het ontwikkelen van hun creativiteit.”

Daisy Veenstra
Foto | Bruce Coolen

Voldoening

Daisy voelt een sterke verbinding met haar volgers. “Dat is waarom ik het doe. De voldoening die het geeft als je iemand geholpen hebt. Elke dag krijg ik berichtjes van volgers die iets aan mijn raps hebben. Ik had nooit verwacht dat het zó kan helpen.”

Bovendien weet ze zelfs grote, nationale instanties te inspireren om meer voor een jonge doelgroep te betekenen. “Het wordt vaak opgepikt. Suïcidepreventie deed bijvoorbeeld heel weinig voor jongeren. Toen we een samenwerking aangingen en ik een rap voor ze schreef, bleek die behoefte gigantisch. Ineens konden ze de vraag bijna niet meer aan.”

Bizzey en Diggy Dex

Inmiddels heeft Daisy, getuige haar duizenden volgers, een grote schare fans op gebouwd. “Dat is wel een beetje gek! Ik heb gewoon een fanaccount! Die proberen ook overal bij te zijn, bijvoorbeeld op plekken waar ik optreed. Ongelooflijk, toch? Sowieso vind ik het bizar dat ik inmiddels optreed. Tijdens een event voor de mentale gezondheid van jongeren, was ik gewoon het voorprogramma van Bizzey! Heel gaaf!”

Maar het allergaafste wat Daisy meemaakte in het afgelopen jaar, was de ontmoeting met Diggy Dex. “Ik ben echt zó fan van hem! Hij is geweldig als muzikant, maar ook als mens. Ik heb hem gewoon opgeroepen om met me te rappen op Instagram en hij reageerde binnen twintig minuten! Dus toen heb ik hem én ontmoet én doken we samen de studio in! Dat was een droom die uitkwam.”

Daisy kijkt onder haar naam Daisz terug op 2021

Droom

Daisy is niet bang om groot te denken en heeft alweer een nieuwe droom. “Mijn doel is om de psycholoog te zijn die wordt uitgenodigd. Ik wil diegene zijn die dingen uitlegt. Dé psycholoog die uitlegt aan de hand van muziek.”

Daarnaast wil ze een trainingsprogramma voor jongeren ontwikkelen: “Ik wil veel meer jongeren helpen, in een programma waarbij je kwetsbare jongeren helpt om op zoek te gaan naar zichzelf. Dat je ze in hun kracht zet, zodat ze zelf verder kunnen.”

Volgens Daisy heeft ze door het rappen daar de juist ingang voor gevonden. “Ik heb het geluk dat ik dat kán: ze vinden me wel tof, dáárdoor bereik je ze. Niet door met een opgeheven vingertje vanaf grote hoogte te zeggen hoe ze het wel of niet moeten doen.”

Daisy Veenstra
Foto | Bruce Coolen

Heb jezelf lief

Daisy predikt uiteindelijk voor maar één ding: “ Het is heel erg, maar ik kom steeds terug bij hetzelfde. Love yourself.”

Zelf is ze daar ook nog niet altijd: “Dat heeft iedereen, denk ik. Ik ben vroeger veel gepest. Dan geloof je niet dat je het waard bent. Je komt van net een stukje verder dan anderen. Daarin ben ik gegroeid en kan ik mezelf meer liefhebben. Ik kan nu ook beter begrijpen wat ik heb meegemaakt en wat dat voor andere jongeren betekent.”

“Ja”, besluit ze bedachtzaam. “Zelfliefde, dat is echt m’n missie. Je hebt maar één versie van jezelf, heb die lief.”

Meer in deze categorie

Groninger van de Week

Ga naar “Bert Visscher kan wel lachen om Bert Visscher: ‘Nee, dat ben ik niet’”

Bert Visscher kan wel lachen om Bert Visscher: ‘Nee, dat ben ik niet’

bert visscher
Ga naar “Joodse Liny herenigd met geboortehuis: ‘Ze probeerden een heel volk uit te roeien, maar het is ze niet gelukt’”

Joodse Liny herenigd met geboortehuis: ‘Ze probeerden een heel volk uit te roeien, maar het is ze niet gelukt’

liny en geert
Ga naar “Groningse Benna schrijft boek: ‘Liegen totdat je gelooft’”

Groningse Benna schrijft boek: ‘Liegen totdat je gelooft’

benna mensah

In onze gids

Ga naar “Lipton”

Lipton

 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Vlees.nl”

Vlees.nl

 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “linnen damesbroek van € 25 voor € 18”

linnen damesbroek van € 25 voor € 18

 • HEMA
 • Geldig t/m 22 mei 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker voor vlees- en visafdeling”

Medewerker voor vlees- en visafdeling

 • Amazing Oriental Groningen
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Recruiter”

Recruiter

 • UBN Uitzendbureau
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Online Sales Medewerker bij Puredistance, één van de meest exclusieve parfumhuizen ter wereld, gevestigd in Groningen (2-3 dagen per week)”

Online Sales Medewerker bij Puredistance, één van de meest exclusieve parfumhuizen ter wereld, gevestigd in Groningen (2-3 dagen per week)

 • Pure Distance B.V.
 • Parttime
Ga naar “Medewerker Food”

Medewerker Food

 • Actief Werkt! Uitzendbureau
 • Fulltime