Groningse Mike won Celebrity Matchmakers: ‘Ik ben precies zoals op tv’

Mike Dik mont mata celebrity matchmakers
Foto | Charlotte Huizinga

Op de laatste zonnige herfstdag van dit jaar treffen we fashiondesigner, marketeer, interieurstylist en inmiddels ook realityster Mike Dik in een roodgeel kleurend Stadspark. De opnames van Celebrity Matchmakers vonden al plaats in april, dus hoog tijd om de optimistische Mike aan de tand te voelen! Indebuurt sprak hem over vijf keer opnieuw proosten, zijn eigen kledingmerk en alle ins and outs van de realityserie Celebrity Matchmakers. Natuurlijk stelden we hem de allerbelangrijkste vraag: zijn hij en medekandidaat Larissa nog bij elkaar?

Celebrity Matchmakers is een programma van Videoland waarin de stoere Larissa op zoek gaat naar de ware liefde. De jongens aan wie ze gekoppeld wordt, worden uitgezocht door drie teams van BN’ers, namelijk presentator Edson de Graça en rapper Maradonnie, comedyqueen Soundos El Ahmadi en moeder Rhimou en Echte Gooische Meisjes Pauline Wingelaar en Bo Wilkes.

Aan dat laatste team werd Mike gekoppeld. “Zij waren echt heel leuk! Ik had echt een klik met ze en we maakten elkaar de hele tijd belachelijk. Ik: de boer uit Groningen, die in z’n enthousiasme eem loopt te knauwen, zij: de Gooische kakkerrrs”, lacht Mike breeduit. “Ze zijn ook heel oprecht, anders dan je misschien zou verwachten bij een televisieprogramma.”

Mike Dik mont mata celebrity matchmakers
Foto | Charlotte Huizinga

Van ‘heel ver weg’

Mike werd op Instagram gescout en gepolst of hij mee wilde doen met een nieuw programma. “Ik dacht eerst: dit is nep. Of het is een beetje Temptation Island-achtig. Nou, dat is niets voor mij.” Uiteindelijk wist de productie Mike toch te overtuigen: “Ik was stiekem wel benieuwd hoe zo’n productie in z’n werk gaat. En wie weet ontmoet je de vrouw van je dromen!”

Er volgde een selectieproces, waar Mike bijna buiten de boot viel omdat hij te jong en te Gronings (!) was. “Ik kwam van ‘heel ver weg’, Groningen is altijd ver in de randstad, hè”, grapt Mike. Na een skypegesprek met de productie, waren ze toch erg gecharmeerd van Mike. “Toen ik vervolgens een gesprek had met Pauline en Bo klikte dat heel goed. We hadden meteen veel lol met elkaar.”

Er werd besloten dat Mike met een wildcard het programma in kwam. “Ik heb enorme last van FOMO. Dus ik was als de dood dat ze al allemaal hele gave dingen hadden gedaan die ik had gemist.” Bang om buiten de groep te vallen was Mike niet. “Ik ben heel sociaal, dus ik ging er vanuit dat dat wel goed zou komen.”

Mike Dik mont mata celebrity matchmakers
Foto | Charlotte Huizinga

Bromance

En het kwam méér dan goed. De grootste liefde in het programma ontspint zich tussen de jongens. Vooral met Mitchell en Kevin ontstond een ware bromance, waar Mike zelfs nu nog bijna dagelijks contact mee heeft. “Je moet je voorstellen dat wij Larissa maar heel kort zagen. Vooral in het begin ben je nog met veel mannen en ga je op groepsdates die een halfuurtje duren. Daarna zie je haar helemaal niet meer, maar de jongens zie je de hele dag.”

Daardoor ontstond er ook geen echte competitie tussen de deelnemers. “We zijn allemaal wel echt zoals we op tv overkomen en we werden meer vrienden dan concurrenten. Dat maakte het programma wel een beetje mak, maar ook oprecht.”

Mike Dik mont mata celebrity matchmakers
Foto | Charlotte Huizinga

Bij jezelf blijven

Hoewel, sommige scènes moesten wel érg vaak over voor Mike. “Daar moest ik wel aan wennen. Soms komen zinnen na vier keer wel érg houterig uit m’n mond. Ik heb op een date wel vijf keer geproost!” Mike kreeg er op den duur lol in: “Je hebt drie dagen nodig om te wennen aan de camera’s en daarna maakt het niet meer uit. Dan is het gewoon grappig!”

Knippen en plakken

Sowieso geeft Mike de touwtjes niet graag uit handen. De matchmakers vonden het daarom soms wat lastig om hem te sturen. “Ik hou er niet van om dingen te doen die iemand anders tegen me zegt. Wat dat betreft was dit misschien niet echt een programma voor mij!” grinnikt Mike. “Nee, maar de verwachtingen zijn natuurlijk hooggespannen, bij iedereen die bij het programma betrokken is. Dus je ervaart wel een bepaalde druk. Gelukkig sta ik stevig genoeg in m’n schoenen.”

Zo wilde de productie graag dat Mike Larissa ging zoenen: “Ik ben daarin dicht bij mezelf gebleven: pas als ik het echt voel, doe ik het.” Toen Mike uiteindelijk Larissa zoende, leek dat heel wat. “Maar het was echt een klein kusje, een paar seconden!” lacht Mike. “Ze hebben dat gewoon vijf keer achter elkaar geplakt!”

Mike Dik mont mata celebrity matchmakers
Foto | Charlotte Huizinga

Larissa en Mike…?

Uiteindelijk liet Mike acht mannen achter zich en werd hij gekozen door Larissa. Maar wat vond Mike eigenlijk van Larissa? “Toen ik Larissa voor het eerst zag, vond ik haar meteen heel erg leuk. Het klikte heel goed tijdens het programma, maar ik was nog niet verliefd. Ik voelde me vereerd dat ze me koos, maar als zij voor iemand anders was gegaan, had ik dat ook prima gevonden.”

Juist omdat hij er zo relaxed in stond, koos Larissa hem: “Dat was mijn voordeel, zij is ook zo. Dus we matchen daarin.” Maar hoe zit het nou, zijn ze een stel? “Na de opnames heb ik haar nog een keer opgezocht in Amsterdam. We hadden een hartstikke gezellige dag, maar voelden beiden dat we dat beetje extra misten.”

Mike Dik mont mata celebrity matchmakers
Foto | Charlotte Huizinga

Liefdesverklaringen

Eenmaal thuis begon het normale leven weer voor Mike. “Dat ging eigenlijk prima. Ik had zin om weer te werken en met m’n vrienden te zijn. Het voelde echt alsof ik op vakantie was geweest! Je zit de hele dag zonder telefoon, je bent de hele dag aan het draaien. Dat was ook wel heel relaxt, om even zonder je mobiel te zijn.”

De reacties die Mike kreeg toen het programma maanden later werd uitgezonden waren heel positief. “Dat was bijzonder om mee te maken. Eigenlijk reageerde iedereen positief.” Hoe verder Mike in het programma kwam, hoe heftiger de berichten werden. “Ik kreeg eigenlijk geen negatieve reacties, maar wel steeds meer liefdesverklaringen in de DM!”

Mike Dik mont mata celebrity matchmakers
Foto | Charlotte Huizinga

Toch verliefd

Inmiddels heeft Mike een vriendin in Groningen, die hij in de zomer ontmoette, gewoon ‘gewoon’, zonder datingprogramma. Alle details rondom het programma waren op dat moment nog hartstikke geheim. “Dat was best moeilijk, vooral voor haar. Want in theorie kon ik natuurlijk een relatie hebben met Larissa. Alles ging op een laag pitje.” Toen Mike na de laatste uitzending eindelijk zijn nieuwe relatie wereldkundig maakte, waren de reacties gemixt. “Soms zijn mensen wel een beetje gek. Er ontstond een hele discussie onder de foto, ik was toch met Larissa? Eén iemand schreef zelfs: ‘ik krijg tranen in m’n ogen’.”

Mike Dik mont mata celebrity matchmakers
Foto | Charlotte Huizinga

Steeds wat anders worden

Mike werd gematcht aan Larissa, omdat hij als ondernemende jongen overal kansen ziet en wat op zijn pad komt aangrijpt. Zo heeft hij sinds een paar jaar eigen urban wear kledinglabel Mont Mata met zijn broer Roy. Daarnaast begon hij een marketingbedrijfje én werkt hij in de interieurstyling. Mike zit niet stil, zullen we maar zeggen! “Ik wil gewoon heel veel dingen leren en uitproberen. Daarom deed ik ook mee aan Celebrity Matchmakers: je moet kansen gewoon grijpen. Je zit niet vast aan één ding. Je kunt elke dag weer beslissen om wat te anders te worden.”

Meer in deze categorie

Groninger van de Week

Ga naar “Abby maakt sinds een hersenbloeding oesterkunst: ‘Oesters hebben butsen, net als het leven zelf’”

Abby maakt sinds een hersenbloeding oesterkunst: ‘Oesters hebben butsen, net als het leven zelf’

Abby Wolters, oesterkoningin | Eigen foto
Ga naar “Goede voornemens? Deveny vertelt over de anti-dieetmethode Intuïtief Eten”

Goede voornemens? Deveny vertelt over de anti-dieetmethode Intuïtief Eten

Ga naar “Daan werkt straks vanuit Thailand: ‘Mijn enige zorg is dat de stroom misschien uitvalt’”

Daan werkt straks vanuit Thailand: ‘Mijn enige zorg is dat de stroom misschien uitvalt’

In onze gids

Ga naar “DOT Groningen”

DOT Groningen

 • Vrydemalaan 2
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Wadapartja”

Wadapartja

 • Gedempte Zuiderdiep 39-41
 • Restaurants en horeca
 • 09:00 - 22:00

Nu geopend

Ga naar “De Uurwerker”

De Uurwerker

 • Uurwerkersplein 1
 • Restaurants en horeca
 • 10:00 - 00:00

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “WOOOD opbergkist Keet”

WOOOD opbergkist Keet

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 23 januari 2022
Ga naar “Ambiano Wafelijzer € 19,99”

Ambiano Wafelijzer € 19,99

 • Aldi
 • Geldig t/m 23 januari 2022
Ga naar “Iglo Fish en Ocean Cuisine van € 7,90 voor € 3,95”

Iglo Fish en Ocean Cuisine van € 7,90 voor € 3,95

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 23 januari 2022
Ga naar “Nescafé Dolce Gusto 12 of 16 capsules van € 10,98 voor € 8,50”

Nescafé Dolce Gusto 12 of 16 capsules van € 10,98 voor € 8,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 23 januari 2022
Ga naar “Tomado Gale Hangdroogrek € 17,99”

Tomado Gale Hangdroogrek € 17,99

 • Aldi
 • Geldig t/m 23 januari 2022

Vacatures

Ga naar “Management/Office-assistent Geschiedenis/IRIO/GLTC”

Management/Office-assistent Geschiedenis/IRIO/GLTC

 • Rijksuniversiteit Groningen
 • Parttime
Ga naar “WMO Consulent”

WMO Consulent

 • Maandag
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Consulent beschermingsbewind, Gemeente Groningen”

Consulent beschermingsbewind, Gemeente Groningen

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Coördinator Food & Beverage”

Coördinator Food & Beverage

 • Belsimpel Winkel Groningen
 • Fulltime
Ga naar “Taxichauffeur regio Groningen”

Taxichauffeur regio Groningen

 • Top Support Nederland BV
 • Fulltime/Parttime