Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Groninger is nieuw (!) in de top 20 van rijkste Nederlanders

Door Sharon Bremer 5 november 2019

Hij is er weer, de Quote 500 met de vijfhonderd allerrijkste inwoners van ons land. En zoals elk jaar zijn we benieuwd of ook Groningers die lijst hebben gehaald! En ja hoor, reken maar! Dit jaar is er een verrassende nieuwkomer in de top 20: Groninger Remon Vos.

Remon Vos, CEO van CTP (Central Trade Park) Invest, is de hoogste nieuwe binnenkomer in de Quote 500.  Hij staat op de 19e plek van de Nederlandse rijksten der rijken! Quote raamt zijn vermogen op 1,5 miljard (!) euro. Helemaal nieuw is Remon (49) overigens niet, hij is al meer dan twintig jaar actief als CEO van het vastgoedbedrijf. Hij heeft nooit eerder in de Quote gestaan omdat hij zijn fortuin in Tsjechië heeft vergaard, daardoor heeft de redactie van Quote hem al die jaren ‘gemist’ in de lijst.

Waar kennen we hem van?

Tsja, tenzij je een enorm netwerk in Tsjechië hebt óf alle vastgoedontwikkelingen van bedrijventerreinen daar hebt gevolgd, heb je zijn naam voorbij kunnen zien komen. Hij is namelijk is topman van projectontwikkelaar CTP Invest. CTP is de grootste ontwikkelaar van bedrijventerreinen in Tsjechië.

Negentig CTParks

Remon groeit op in Winschoten en werkt in Stad. Een vriend van de familie, ‘meneer Brakema’, die al een tijdje in Tsjechië woont, neemt Remon mee op reis door het land. In de jaren ’90, op 24-jarige leeftijd, verhuist Remon van Nederland naar Tsjechië. Samen met advocaat Eddy Maas en zakenman Johan Brakema koopt hij zijn eerste stuk grond in Tsjechië, het stuk grond waar het allemaal mee begon. In 1998 richt hij CTP op, inmiddels één van de grootste vastgoedbedrijven in Oost-Europa. CTP bouwt en exploiteert meer dan negentig industriële parken, ‘CTParks’, in Tsjechië, Slowakije, Hongarije , Slovenië, Roemenië, Polen, Servië en Oekraïne.


Lees ook

staking

Stakingen gaan woensdag wél door: 5 x leuke dingen die je kunt doen met kinderen in Groningen

Het is je vast niet ontgaan: de landelijke lerarenstaking van komende woensdag 6 november. Ook in Gr...
High Choc winactie

Winactie! Maak kans op een ‘high choc’ bij ChocWorld voor vier personen!

Koud buiten, hè? En wat is er dan fijner dan een kop warme chocolademelk? Precies! Daarom mag de red...
Mascotterun

[VIDEO] De Mascotterun in het Noorderplantsoen: wij waren erbij!

Zaterdag was het tijd voor de 62e (!) editie van de Plantsoenloop: de jaarlijkse hardloopwedstrijd d...

adv.