Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alle handen verzamelen! Dyanthe maakt schilderijen van handen voor Groningse ziekenhuizen

Door Sharon Bremer 9 april 2020

De mooie initiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond in deze gekke tijd, want we moeten elkaar toch een beetje helpen. Om de medewerkers van het UMCG en het Martini Ziekenhuis een hart onder de riem te steken, heeft Dyanthe Brouwer een onwijs leuk initiatief in het leven geroepen. 

Het idee van Dyanthe? Zoveel mogelijk foto’s, schilderwerken en tekeningen van handen verzamelen en die bundelen tot twee enorme schilderijen voor de Groningse ziekenhuizen. “Het is een actie voor iedereen die zich juist nu grandioos inzet”, licht Dyanthe toe. “Een actie om deze mensen te laten weten dat Groningen (en omstreken) aan hen denkt!”

Enorm schilderij

“Wij verzamelen handen!”, zo luidt de oproep van Dyanthe. “We willen een ontzettend groot schilderij maken met allemaal handen voor de Groningse ziekenhuizen. Geschilderde handen, getekende handen, foto’s van handen… Alles wat je maar kan bedenken, zolang er maar een hand op staat.”

“Deze handen willen we bundelen en we willen er een enorm schilderij van maken. Een schilderij voor alle hulpverleners in het Martini Ziekenhuis en het UMCG, een schilderij zo groot dat het in de hal van het ziekenhuis kan hangen en dat de hulpverleners elke dag dat zij hun werkplek binnen lopen weten dat we allemaal aan ze denken.”

Helpende hand voor hulpbehoevende stadjers

Aan het begin van de coronacrisis richtte Dyanthe de Facebookpagina ‘Helpende hand voor hulpbehoevende stadjers‘ op, een platform waarbij iedereen in Groningen hulp kan vragen of kan aanbieden. Denk aan boodschappen voor elkaar doen, tips en recepten uitwisselen of simpelweg even bellen met elkaar. De afgelopen weken zijn er al een heleboel bijzondere initiatieven ontstaan via deze pagina, zoals de kaartenactie voor eenzame ouderen en de Groningse kaart voor #berenjacht. En als het aan Dyanthe ligt gaan ze voorlopig nog flink door!

Help mee!

Wil jij ook je steentje bijdragen aan het enorme schilderij voor de zorgverleners in de Groningse ziekenhuizen? Knutsel, schilder, teken of fotografeer je eigen hand en stuur ‘m naar [email protected] Zet in de onderwerpbalk van je mailtje ‘schilderij’, en dan komt jouw ‘helpende hand’ ook in het schilderij terug. Let op! Dyanthe heeft ‘hele’ handen nodig, dus geen duimpjes omhoog of een boks. Een ‘high five‘-hand is het best!

“Wij rekenen op jullie en hopen dat we met zijn allen kunnen laten zien trots en sterk Groningen is”, besluit Dyanthe enthousiast.


 

adv.