Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Nickey: ‘Hier kun je de hele avond relaxen’

Door Sharon Bremer 8 september 2019

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont, werkt of leeft kent vaak de allerbeste plekken. Deze week tipt de 26-jarige local Nickey haar favoriete Groningse hotspots.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Even voorstellen

local
Foto | eigen archief Nickey

De 26-jarige local Nickey woont sinds vier jaar in Groningen. De geboren Rotterdamse maakte haar middelbare school af in Assen en ging vervolgens studeren aan de Hanzehogeschool in Groningen. En logischerwijs verhuisde ze vervolgens naar onze mooie stad! Ze woont sinds tweeënhalf jaar samen met haar vriend in de prachtige Oranjebuurt. In de tijd dat ze hier woont, heeft de local al aardig wat favoriete plekjes in de stad ontdekt. Ze zet de leukste voor ons op een rijtje!

De Uurwerker

local
Foto | De Uurwerker

“De Uurwerker is een gezellige plek voor elk local, jong en oud. Er hangt een gezellige sfeer en in het weekend draait een DJ de lekkerste plaatjes. Ik ga graag met mijn vriendinnen naar De Uurwerker. Extra leuk: ik heb mijn vriend bijna 4 jaar geleden leren kennen bij De Uurwerker! Dat zorgt natuurlijk ook voor leuke herinneringen.”


Meer over De Uurwerker ontdekken?

De Uurwerker restaurants en horeca

Geopend10:00 - 23:00

Uurwerkersplein 1, Groningen

Bekijk meer:restaurants en horeca

Het Noorderplantsoen

local
Foto | indebuurt Groningen

“Het Noorderplantsoen is een leuk park in het centrum van Groningen waar het hele jaar allerlei leuke dingen te doen zijn, zoals foodfestivals en natuurlijk Noorderzon. Daarnaast is het ontzettend gezellig om in de zomer in het Noorderplantsoen een drankje te doen en met vrienden te barbecueën. Ook is het een leuke bijkomstigheid dat het zo ongeveer mijn ‘achtertuin’ is, omdat ik op een steenworp afstand woon van het plantsoen. Lekker makkelijk!”

Beachclub Kaap Hoorn

local
Foto | Beachclub Kaap Hoorn

“Ik vind Beachclub Kaap Hoorn een supergezellige plek in Groningen. Je kunt hier niet alleen een lekker hapje eten of wat drinken, maar ook op stap! Eén keer in de zoveel tijd wordt de horecagelegenheid omgetoverd tot discotheek. Zeker de moeite waard om een middagje te vertoeven of om een nacht door te halen.”


Meer over Beachclub Kaap Hoorn ontdekken?

Beachclub Kaap Hoorn restaurants en horeca

Geopend10:00 - 22:00

Kaapse Baan 1, Haren

Bekijk meer:restaurants en horeca

La Cubanita

local
Foto | La Cubanita

“Als je mij érgens ’s nachts voor wakker kan maken, is het de carpaccio van La Cubanita. Je kunt per ronde een aantal tapas aankruisen bij het restaurant, en per ronde komt er wel carpaccio voorbij. Heerlijk, en helemaal niet duur! Ik ga geregeld gezellig met vriendinnen naar La Cubanita om de voorraad carpaccio en de liters sangria te plunderen.”


Meer over La Cubanita Groningen ontdekken?

La Cubanita Groningen all you can eat

Geopend17:00 - 22:00

Gedempte Zuiderdiep 137, Groningen

Bekijk meer:all you can eat

Bramble

local
Foto | Bramble

“Voor de lekkerste wijnen en cocktails ga ik vaak met vriendinnen naar Bramble. Ze maken daar verse cocktails en hebben hele lekkere wijnen. De eigenaar en eigenaresse zijn superlief en worden ondersteund door hun twee dochters om de gasten te voorzien van… eigenlijk alles! Zo krijg je altijd een plankje met chips en olijven en vinden ze het geen probleem dat je avondeten bestelt en op hun terras eet. Het zijn ontzettende gastvrije mensen! Zeker de moeite waard om een avondje te relaxen!”


Meer over Bramble ontdekken?

Bramble cafés

Geopend15:00 - 23:00

Noorderstationsstraat 2, Groningen

Bekijk meer:cafés

Jouw hotspots delen?

Als jij ook jouw favorieten plekken van Groningen wil delen met je mede-inwoners, vul dan dit formulier in! Heel simpel, en heel erg leuk.

 


Lees ook

Tarek

Leuk volgens local Tarek: ‘Ze hebben een kat als bewaker!’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont, werkt en leeft kent vaak de allerbe...
Salsa Shop

Fiesta! Salsa Shop komt naar Groningen

Op de hoek van de Zwanestraat en de Oude Boteringe wordt binnenkort een nieuw restaurant geopend: Sa...
Nextdoor

Let op: Beveiliging buurtapp Nextdoor is ‘zo lek als een mandje’

Opletten geblazen als je met je buren op Nextdoor zit. De buurtapp heeft veiligheidsproblemen, zo bl...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.