Gamefluencers Inge en Janine reviewen: de leukste spellen voor op de camping

Camping spellen

Bordspellen worden steeds populairder. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel leukere spellen dan Monopoly of Rummikub. Jaarlijks komen er honderden spellen uit. Maar hoe weet je nu wat een leuk spel is? Daar hopen wij je bij te kunnen helpen. Iedere maand mogen wij een column schrijven voor indebuurt Groningen, waarin wij spellen beoordelen. Naast de beoordeling maken wij foto’s in de sfeer van het spel en beleven we leuke avonturen.

De maand juli is weer aangebroken en dat betekent aftellen naar de zomervakantie! Als we de ANWB mogen geloven, kamperen er ieder jaar tussen de 3 en 4 miljoen mensen. Dat is een heulebult. Wat ons betreft is het spelen van spelletjes hét ultieme tijdverdrijf op de camping. Het kan namelijk met goed én slecht weer en in tegenstelling tot bijvoorbeeld lezen, ben je echt met elkaar bezig. Bovendien valt het ons op, dat op de camping zelfs de grootste spelletjeshaters een potje mee spelen. Daarom vandaag 5 toegankelijke spellen om mee te nemen naar de camping.

1000 Bommen & Granaten

In 1000 Bommen & Granaten draai je in je beurt een kaart om van de gesloten stapel. Iedere kaart heeft een bepaalde betekenis. Zo moet je bijvoorbeeld bij het piratenschip verplicht sabels dobbelen, en mag je bij de piratenkaart je punten verdubbelen. Vervolgens mag je 3 keer gooien om zo de beste combinatie te dobbelen voor zoveel mogelijk punten. Bij een derde doodshoofd is je beurt helaas voorbij. De speler die als eerste 6000 punten heeft, wint het spel.

Dit leuke push your luck dobbelspel draait om gokken en geluk. Stop je en speel je op safe? Of neem je een risico en ga je voor zoveel mogelijk gelijke symbolen? 6000 punten klinkt veel maar het gaat snel met de puntentelling en een potje is zo voorbij. En dan…. Revenge!

2 – 5 spelers / Speeltijd 30 minuten / Vanaf 8 jaar

Mexican Train

In Mexican Train verbind je dominostenen met elkaar. Je probeert zoveel mogelijk van je persoonlijke voorraad kwijt te raken. Heb je geen steen met hetzelfde aantal ogen als de laatste stenen in je trein, dan pak je 1 uit de algemene voorraad. Tijdens het spel kun je stations maken door stenen overdwars te leggen en op bepaalde momenten mag je ook bij elkaar aanleggen. Zodra een speler al zijn stenen kwijt is, eindigt het spel. Wie na meerdere potjes de minste punten heeft, wint Mexican Train.

Mexican Train is zeer toegankelijk en geschikt voor verschillende leeftijden. Je zou het kunnen zien als een uitdagende variant van domino. Het spel is zwaar om mee te nemen, maar als je met auto gaat is het goed te doen. De kwalitatieve stenen kunnen tegen een stootje (ranja, wind of regen) en dat komt natuurlijk goed van pas op de camping.

2 – 8 spelers / Speeltijd 30 minuten / Vanaf 7 jaar

Koehandel

Koehandel is een eenvoudig spel dat je heel tactisch kunt spelen. Timing en mensenkennis spelen een grote rol. In Koehandel probeer je op de dierenveiling zoveel mogelijk dierenkwartetten te verzamelen met een zo hoog mogelijke waarde. Om de beurt veil je de bovenste kaart of probeer je met elkaar te handelen om de dieren te krijgen waar jij je zinnen op hebt gezet.

Omdat bieden, onderhandelen en bluffen een grote rol spelen, is dit het leukste met volwassenen. Elkaar sluw en genadeloos een poot uitdraaien gaat net iets makkelijker zonder huilende kinderen. We hebben altijd ontzettend veel lol en worden bloedfanatiek.

Ravensburger heeft ook een erg leuk boerderijspel voor de allerkleinste spelers: Animal Party. Dit spel is te spelen vanaf een jaar of 4.

3 – 5 spelers / Speeltijd 45 minuten / Vanaf 10 jaar

Beverbende

Beverbende is een leuk kaartspel voor jong en oud. Elke speler krijgt 4 kaarten, die je gesloten voor je legt. Voordat je begint met spelen, mag je de 2 buitenste kaarten bekijken. De 2 middelste kaarten blijven nog even geheim. Elke ronde mag je een kaart van de algemene stapel bekijken. Is dat een laag cijfer? Dan mag je deze omruilen met 1 van je kaarten. Het doel is om zo weinig mogelijk punten over te houden. Er zijn ook speciale actiekaarten waarmee je bijvoorbeeld kaarten mag bekijken of met je tegenstander mag ruilen. Wanneer een speler denkt dat hij een lage score heeft, klopt hij op tafel en eindigt het spel.  

Beverbende is een spel dat wij graag met de hele familie spelen en daarom vaak mee gaat op reis. We vinden het leuk dat het spel erg simpel en toegankelijk is, maar dat er toch een beetje tactiek bij komt kijken. Heb je een goed geheugen dan maak jij grote kans om te winnen.

2 – 6 spelers / Speeltijd 20 minuten / Vanaf 6 jaar

Regenwormen

Hoewel Inge niet gecharmeerd is van dit spel (misschien omdat ze bang is voor wormen), is het perfect voor mee op vakantie. De speelstenen van dit snelle compacte dobbelspelletje zijn zwaar en kunnen niet van de campingtafel afwaaien. Je hebt het zo onder de knie en het is leuk voor het hele gezin.

In het midden komt een lange rij met stenen te liggen met de nummers 21 t/m 36. Op deze stenen staan regenwormen. Hoe hoger het getal hoe meer wormen je kunt verdienen. Door te dobbelen probeer je stenen uit de rij te krijgen of af te pakken van andere spelers. Wie aan het einde de meeste regenwormen heeft, wint Regenwormen. Wanneer je denkt dat het spel bijna is afgelopen duurt het soms toch nog een aantal rondes en wint iemand van wie je het niet had verwacht.

2 – 7 spelers / Speeltijd 20 minuten / Vanaf 8 jaar

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke spellen voor op de camping, op onze Instagrampagina delen wij nog meer tips.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Favorieten van

Ga naar “Gamefluencers Inge en Janine reviewen: spellen voor 2 spelers”

Gamefluencers Inge en Janine reviewen: spellen voor 2 spelers

Ga naar “Locals gezocht! Deel jouw beste tips over Groningen op indebuurt”

Locals gezocht! Deel jouw beste tips over Groningen op indebuurt

noorderplantsoen groningen lente zomer zon
Ga naar “Gamefluencers Inge en Janine reviewen: de leukste ‘Roll & Write’ spellen van dit moment”

Gamefluencers Inge en Janine reviewen: de leukste ‘Roll & Write’ spellen van dit moment

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “20 euro korting op een massage”

20 euro korting op een massage

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “30 euro studentenkorting op massage”

30 euro studentenkorting op massage

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Korting op vegan hand- en douchezeep van de Soap Sisters uit Groningen”

Korting op vegan hand- en douchezeep van de Soap Sisters uit Groningen

 • Geldig t/m 31 december 2022
Dutch Soap Sisters
Ga naar “Illa casual pannen 50% korting”

Illa casual pannen 50% korting

 • Geldig t/m 14 augustus 2022
Ga naar “Eastpak rugzak vanaf € 14,99”

Eastpak rugzak vanaf € 14,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Zorgassistent bij het UMCG en de Ouderenzorg”

Zorgassistent bij het UMCG en de Ouderenzorg

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Afdelingshoofd sfeer, interieur & kleding”

Afdelingshoofd sfeer, interieur & kleding

 • Tuinland Groningen
 • Fulltime
Ga naar “Driejarig contract en betaalde HBO opleiding”

Driejarig contract en betaalde HBO opleiding

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Medewerker klantenservice Portugal”

Medewerker klantenservice Portugal

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Intercedent”

Intercedent

 • UBN Uitzendbureau
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Open Monumentendag in Groningen”

Open Monumentendag in Groningen

 • Van 10 sep t/m 11 sep
martinitoren Groningen
Ga naar “Groninger Museumnacht”

Groninger Museumnacht

 • 10 september 2022
Ga naar “Popronde Groningen”

Popronde Groningen

 • 10 september 2022
muziekmuziek
Ga naar “Burendag in Groningen”

Burendag in Groningen

 • 24 september 2022