Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Tarek: ‘Ze hebben een kat als bewaker!’

Door Sharon Bremer 18 augustus 2019
De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont, werkt en leeft kent vaak de allerbeste plekken. Deze week tipt de altijd vrolijke Tarek zijn favoriete hotspots in Groningen. Zijn vijf favorieten op een rijtje!
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Even voorstellen

Tarek
Foto | indebuurt Groningen

De 21-jarige Tarek Meri kun je kennen als je weleens op het terras zit bij Zondag in het Noorderplantsoen. Hij werkt hier als gastheer, barman en in de bediening. Hij is altijd vrolijk, maakt grapjes en vraagt of je water bij je wijntje wil, want “dat is beter voor je maag!” De van oorsprong Syrische Tarek vertelt: “Een jaar geleden ben ik naar de geweldige stad Groningen verhuisd. Na mijn aankomst in Nederland, drie jaar geleden, heb ik gezinshereniging aangevraagd en daardoor is een deel van mijn familie (mijn 2 broertjes en mijn moeder) overgekomen. Zij wonen ook in Groningen, vlakbij mij.” En waar houdt hij zich, naast zijn werk bij Zondag, mee bezig? “Ik ga nog naar school. Momenteel ben ik bezig met mijn HAVO-diploma. Volgend jaar wordt het laatste jaar.”

Hier moet je geweest zijn volgens Tarek…

Noorderplantsoen

“Het Noorderplantsoen, het bekendste park van Groningen, vind ik één van de leukste plekken. Het is er erg gezellig. Een leuke hotspot voor mensen die een plekje zoeken om te chillen.”

Noorderplantsoen

Kult

“Kult is een bar in de Steentilstraat. Een leuke, knusse en gezellige bar. De atmosfeer daar vind ik erg bijzonder en iedereen heeft altijd lol met elkaar. Ook is er een bovenverdieping waar mensen binnen kunnen roken.”


Meer over Kult ontdekken?

Kult biologische restaurants

Vandaag gesloten

Steentilstraat 36-1, Groningen

Bekijk meer:biologische restaurants

De Poelestraat

“In de ‘stapstraat’, de Poelestraat, heb je alle clubs voor een leuke nacht. Ik kom daar heel vaak dronken Nederlanders en toeristen tegen die mijn avonden memorabel maken.”

Poeleplein

Frits Kuiper

“Frits Kuiper is een aquarium-, terrarium- & hengelsportwinkel aan de Noorderhaven. Ik vind het leuk om daar de aquaria te bekijken want er zijn veel verschillende soorten vissen. Er zijn ook andere dieren, zoals knaagdieren, reptielen en bijzondere planten. En het leukste: er is een kat als bewaker!”

Frits Kuiper


Meer over Frits Kuiper Groningen ontdekken?

Frits Kuiper Groningen dierenwinkels

Gesloten10:00 - 18:00

Noorderhaven 13, Groningen

Bekijk meer:dierenwinkels

Sterrebos

“Het Sterrebos is een klein bosje naast het DUO-gebouw. Hoewel het een klein bos is, is het er wel erg leuk. Waarom het één van mijn favorieten is, is omdat er in het midden een klein podiumpje staat. Daar ga ik soms met vrienden heen om te jammen, dansen en te zingen.”

Sterrebos

 

Jouw favorieten ook hier?

Wil jij ook graag leuke hotspots delen met locals en niet-locals? Vul dan dit formulier in! We vinden het hartstikke leuk om te horen wat jóuw favoriete plekje zijn.

Lees ook

uitzicht

5 x het beste (gratis!) uitzicht over Groningen

Raak je niet uitgekeken op Groningen? Wil je nóg meer zien? Bekijk Groningen dan eens (flauw woordgr...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.