Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De schop erin: hoe maken we alles woonklaar voor ons tiny house?

Door Helena Lei 11 januari 2020

Helena en René schrijven iedere maand over de voortgang van hun Tiny House in het Westpark. Deze week, de vierde blog: hoe maak je het Westpark woonklaar voor de tiny houses?

Het is 2020! Een nieuw jaar is aangebroken, voor ons een spannend jaar. Het jaar waarin we ons huidige appartement gaan verlaten om te wonen in een Tiny House.

Alles zelf ontwerpen

De vorige keer hebben we jullie een kijkje gegevens in het proces van het ontwerpen van ons eigen huisje. Hier zijn we achter de schermen natuurlijk nog steeds mee bezig. Alleen minstens zo belangrijk is de plek waar het huisje moet komen te staan. Het perceel op het Westpark is een (bijna vergeten) stuk grasweide en dus allesbehalve ‘woonklaar’. Wij moeten, als toekomstige bewoners, zelf zorgen voor de ontwerpen en de inrichting het geheel. Dit moeten we samen doen, zodat we er straks met dertig huishoudens op kunnen wonen en leven. En daarbij komt nogal wat kijken.

We willen allemaal een mooi plekje gericht op het zuiden, wel zo fijn voor de zonnepanelen (vooruit, ook voor een heerlijk zonnige lentedag in je tuin). Daarnaast is een beetje privacy ook fijn, maar we willen ook mooie gemeenschappelijke ruimtes creëren. Plekjes voor spelende kinderen, aanleggen van natuur en biodiversiteit. Waterleidingen, elektra en afvoer. Een hoofdweg en kleine paadjes om elk plekje goed te kunnen bereiken.  Je begrijpt het vast wel, al met al een flinke klus.  

Hulp van Hanzestudenten

Maar gelukkig hebben we hulp! Er zijn namelijk een aantal studenten van de Hanzehogeschool die ons helpen om handvatten te creëren voor het maken van een ontwerp. Oftewel, een duidelijk overzicht van de eisen, adviezen en wensen. Afgelopen week zijn we weer met z’n allen bij elkaar geweest en zijn we samen door de eerste ontwerpconcepten gegaan. Er zijn veel opties, met uiteraard allemaal wel weer hun voor- en nadelen. Gelukkig blijken we redelijk op één lijn te zitten en worden we steeds beter in keuzes en beslissingen maken.

Begin volgende maand komen we weer bijeen om een keuze te maken met welk ontwerptype we verder willen gaan. Dan staat het volledige ontwerp er nog niet, maar dan weten we wel of we straks of onze huisjes verspreid over het perceel staan, juist geclusterd in kleine groepjes of wellicht tóch in nette rijen. Wij weten in ieder geval al wel waar onze stem naar uitgaat 😉 


Nog even teruglezen?

tiny house

Ons eigen Tiny House, hoe nu verder?

Helena en René schrijven iedere maand over de voortgang van hun Tiny House in het Westpark. Deze wee...
buren

Het ontmoeten van onze toekomstige buren

Helena en René schrijven iedere maand over de voortgang van hun Tiny House in het Westpark. Deze wee...
Lutje Westpark

Solliciteren voor een plekje binnen Lutje Westpark

Helena en René schrijven iedere maand over de voortgang van hun Tiny House in het Westpark. Deze wee...
Helena en René

Even voorstellen: Wij zijn Helena en René, de nieuwe gastredacteuren

Hoi! Wij zijn Helena en René, oprichters van stichting PlukN. Met de stichting zijn wij bezig om ond...

adv.