Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De (geslaagde!) zoektocht naar nieuwe buren met dezelfde tiny house-droom

Door Helena Lei 14 juli 2020

Helena en René schrijven iedere maand over de voortgang van hun tiny house in het Westpark. Deze week, de tiende blog, nóg meer nieuwe buren voor het tiny house-project in het Westpark!

Iedere keer verbaast het me weer hoe snel de tijd gaat. Inmiddels zijn we alweer een jaar bezig met onze Tiny House-droom. Een jaar geleden hebben wij namelijk een motivatiebrief geschreven en gesolliciteerd voor een plekje in het Westpark van Groningen. Niet wetende dat ik (Helena) een jaar later aan de andere kant van de tafel zou zitten.

Solliciteren voor het mooiste plekje in Grunn

In het afgelopen jaar zijn er namelijk weer wat plekjes vrij gekomen in ons project. Ik denk dat dit ook komt omdat het steeds concreter wordt en het een lang proces (met een hele lange adem) is, waardoor mensen erachter zijn gekomen dat dit tóch niet helemaal hun droom is. Daarnaast zijn er helaas ook wat mensen die hebben moeten afhaken wegens persoonlijke omstandigheden. Erg jammer, maar natuurlijk ook erg begrijpelijk. Om de groep weer compleet te maken hebben we vorige maand een oproep gedaan voor mensen met dezelfde droom als ons; in een Tiny House wonen, in een supergezellige Tiny community in de allermooiste stad van Nederland! Binnen no time zijn er behoorlijk wat reacties binnen gekomen.

De zoektocht is begonnen..

Op dit moment zijn we een mooi gemêleerd gezelschap met verschillende gezinssamenstellingen in verschillende leeftijdsgroepen. Daarom hebben we bij de selectie hier ook rekening gehouden en vooral ook gezocht naar een flinke dosis motivatie! Na een voorselectie op basis van de motivatiebrieven hebben we 20 potentiële buren uitgenodigd voor een kennismaking. We hebben op één dag maar liefst 17 gesprekken (er waren ‘gelukkig’ drie afmeldingen) gevoerd.

Het was een ontzettend leuke maar vooral ook intensieve dag. Want na 17 keer jezelf te hebben voorgesteld en verhalen te hebben gehoord ben je ontzettend gaar en vooral heel erg toe aan een groot glas wijn. Zoals ik al eerder aangaf zijn we op dit moment een hele gevarieerde groep met verschillende types mensen. Het leuke en mooie is dat ondanks dat we allemaal toch zó anders zijn, we het tegelijkertijd zó eens zijn. Daarom duurde het niet lang voordat de negen buren waren uitgekozen. Een groep van jong en oud, stelletjes, vrijgezellen en mensen met kinderen. Een super leuke toevoeging aan onze Tiny community in het Westpark van Groningen!

Hey Ho, Let’s Go!

Nu we als groep (weer) compleet zijn, kunnen we weer met volle, frisse en nieuwe kracht vooruit!


Nog even teruglezen hoe het avontuur begon?

Goed nieuws: ons tiny house-avontuur gaat door!

Helena en René schrijven iedere maand over de voortgang van hun tiny house in het Westpark. Deze wee...

Heel dichtbij, maar door corona verder weg: nieuwe tiny house-perikelen

Helena en René schrijven iedere maand over de voortgang van hun tiny house in het Westpark. Deze wee...
tiny house groningen

Spannende tijden; ook voor Tiny House-bouwers

Helena en René schrijven iedere maand over de voortgang van hun tiny house in het Westpark. Deze wee...

HELP! We hebben geen bouwer meer voor ons tiny house

Helena en René schrijven iedere maand over de voortgang van hun tiny house in het Westpark. Deze wee...

Meer over

Groningers

adv.