Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Cute! Groningse Valentijn (3) mocht racen bij Paul de Leeuw

Door Sharon Bremer 25 november 2019

Zaterdag was de 3-jarige nationaal loopfietskampioen Valentijn Kenter te zien in de uitzending van Paul de Leeuws ‘Pauls Nummer 1 show’. Hij mocht daar zijn loopfietskunsten laten zien aan alle kijkers van het populaire programma op RTL4. Op zijn gele Strider-loopfiets stal de kleine Groninger de harten van het publiek.

Valentijn mocht met twee andere loopfietskampioenen midden in de studio van Paul de Leeuw zijn kunsten laten zien op een speciaal voor hen gebouwde pumptrack. Daarna mochten de trotse vaders van de jongens het ook proberen.

Bloedfanatiek

Valentijn heeft zijn liefde voor fietsen niet van een vreemde: zijn vijf oudere broers rijden allemaal op BMX-fietsen. Hij is volgens zijn familie dan ook ‘bloedfanatiek’. “Hij kon al heel vroeg balanceren op zijn kleine Strider-loopfiets en kan nu zelfs op een fiets met trappers fietsen, zonder zijwieltjes”, aldus Valentijns vader.

Eerste prijs

Samen met zijn oudere broer Sterre van vijf deed Valentijn (destijds twee jaar oud) afgelopen zomer mee aan de wedstrijd loopfietsen bij fietscrossvereniging Rapid Wheels in Klazienaveen. Hij won de eerste prijs in zijn leeftijdscategorie bij dit NK Loopfietsen. De aflevering is terug te kijken op de website van RTL.


Lees ook

Verborgen Verleden van Nederland

Kijktippie! De Martinitoren in Verborgen Verleden van Nederland op NPO

Groningen is leuk! En daarom vinden we het extra leuk als Groningen een plekje in de spotlight krijg...
mats

Mats Boswijk maakt loopfietsjes van oude rollators

Recyclen 2.0: dat is wat Mats Boswijk doet met rollators. Mats is de maker en bedenker van 'Matsie',...
kracht van de kringloopwinkel

Kijktippie: ‘De kracht van de kringloopwinkel’ komt naar Groningen

Na de succesvolle documentaireserie Het succes van de kringloopwinkel (2017) komt de VPRO deze kerst...

adv.