Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnen(- en buiten!)kijken bij Ellen en Pascal op de 14e verdieping

Door Sharon Bremer 19 augustus 2019

Aan het begin van dit jaar is het complex Polaris opgeleverd in Paddepoel. De woningen in het complex vallen onder de noemer ‘luxe en duurdere studentenwoning’. Locatie: een 10, want: direct naast het winkelcentrum, vlakbij het Noorderplantsoen en op fietsafstand van de stad. Uitzicht: een 12, vooral als je op de 14e verdieping woont, zoals Pascal (24) en Ellen (26). 

Polaris is, zoals gezegd, een studentenflat. Maar het is er één met een bijzonder uiterlijk: het heeft een hoofdgebouw van 65 meter hoog (twintig verdiepingen) en een bijgebouw van 20 meter hoog (vijf verdiepingen). In totaal zijn er 207 appartementen in het complex. Polaris is één van de vijf complexen in Paddepoel waarin ruim 1700 luxe, duurdere studentenappartementen zijn gerealiseerd.

Frans balkon

Na de oplevering in maart trokken Ellen en Pascal in hun appartement op de veertiende verdieping. “Toen ik hoorde van de bouw van deze complexen heb ik direct gereageerd”, legt Ellen uit. “Via Woningnet en Lefier kon je je namelijk inschrijven op een verdieping. Een enorm voordeel van deze appartementen is dat je je punten houdt en ondertussen gewoon verder spaart als je er woont. Degene met de meeste punten mocht als eerste een appartement uitkiezen. We hebben gekozen voor deze, omdat we hier een fantastisch uitzicht hebben”, lacht ze. Inderdaad, zo leert een snelle blik naar buiten. Van de Martinitoren tot Hoogkerk: vanaf het Franse balkon in het appartement kun je echt héél ver kijken. 

Foto | indebuurt Groningen
Foto1 | indebuurt Groningen
Foto2 | indebuurt Groningen

Vijf jaar

De twee leerden elkaar kennen via hun werk bij een telecombedrijf. De vonk sloeg over, maar al snel werd hun relatie op de proef gesteld: Pascal zou een half jaar op Mallorca gaan werken. “Ik heb zelf een half jaar in Zuid-Afrika gewoond”, legt Ellen uit. “Daarom snapte ik Pascal heel goed. Werken in het buitenland is een fantastische ervaring. Ik dacht: we zien het wel. En nu zijn we hier”, lacht ze.

De knoop was doorgehakt: samenwonen! Als geroepen was daar Polaris, en zo geschiedde. Ellen reageerde en ze kregen een appartement. De oppervlakte van de woning beslaat zo’n 45 m2. “Dat is prima voor ons. Omdat het een jongerencomplex is, mag je hier maar vijf jaar wonen. Dat doen ze om de doorstroom van studentenkamers, studio’s en appartementen zoals deze te bevorderen. Maar eigenlijk vinden we dat wel prima! Dan hebben we de tijd om rustig om ons heen te kijken naar iets anders.”

Foto9 | indebuurt Groningen
Foto8 | indebuurt Groningen
Foto6 | indebuurt Groningen
Foto4 | indebuurt Groningen
Foto7 | indebuurt Groningen
Foto5 | indebuurt Groningen

Heilige Birmaan

Even later volgde gezinsuitbreiding en kwam heilige Birmaan Kiara het appartement nog een stukje gezelliger maken. Met haar grote, blauwe ogen kijkt ze tevreden rond. “Het is zo gezellig met haar in huis!” Het leukste aan het appartement vinden Ellen en Pascal dat het nieuw is. “We hebben alles naar eigen smaak kunnen inrichten. En ja, dat uitzicht hè!”, lacht Pascal. “Ik blijf me iedere keer weer verbazen hoe tof dat is en hoe ver we kunnen kijken!”


Meer binnenkijken?

Binnenkijken

Binnenkijken bij Berlage-Hof: Marie-José is dolgelukkig met haar nieuwbouwhuis

Drie jaar geleden kreeg Marie-José de sleutel van haar nieuwbouwwoning. De woning staat in het Berla...
Bovenkamer

Binnenkijken bij De Bovenkamer van Groningen

Weet je dat Groningen een heuse bovenkamer heeft? Nee, we bedoelen geen hersenpan. De Bovenkamer van...

adv.