Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Niezen door hooikoorts of corona: dit adviseert het RIVM aan Groningers met klachten

Door Sharon Bremer 7 april 2020

Het zachte lenteweer is niet bij elke Groninger welkom. Door de warme temperaturen komen er veel pollen in de lucht, en dat kan zorgen voor hooikoortsklachten. Sommige symptomen lijken erg op die van het coronavirus. Wat moet je doen als je bijvoorbeeld ineens veel moet niezen? Wij zochten het uit.

“Het lastige is, dat een deel van de klachten – niezen en hoesten – lijken op het beginstadium van het coronavirus. Je kunt dit ook niet onderscheiden van elkaar”, vertelt RIVM-persvoorlichter Coen Berends aan indebuurt.

Advies van RIVM

Doordat de klachten lastig te onderscheiden zijn, adviseert het RIVM om bij symptomen binnen te blijven. Coen licht toe: “Moet je veel hoesten of niezen? Blijf dan thuis. Ook al weet je niet of je last hebt van hooikoorts of het coronavirus hebt. Krijg je zwaardere klachten zoals keelpijn en koorts, dan is dit geen hooikoorts en is de kans groter dat het om het coronavirus gaat. In dat geval kun je contact opnemen met je huisarts.”

Medicatie

Coen heeft ook nog een tip voor Groningers die vaker last hebben van hooikoorts. “Heb je medicatie tegen hooikoorts? Dan is het verstandig om daar nu al mee te beginnen en die goed in te nemen gedurende deze periode.”

Pollen in Groningen

De zon laat zich de komende dagen weer zien, inclusief aangename temperaturen. Hierdoor zijn er veel pollen in de omgeving. Op de site van Weeronline kun je precies zien hoeveel pollen er in de lucht hangen, waar ze vandaan komen en wat de verwachtingen per stad zijn. Zo zien we dat in Groningen de meeste pollen op dit moment afkomen van de berk.


Hier in Groningen tank je het goedkoopst

Benzineprijs is zelden zo laag geweest: hier in Groningen tank je het goedkoopst

Zelden was het zo voordelig om te tanken; de benzineprijs is op het laagste punt sinds 2002. Hoe dat...
Groninger vroeger

Nostalgie: 5 x deze items had elke Groninger vroeger wel in huis

Een koffiemolen, een telefoon met draaischrijf: gaat er een belletje rinkelen? Het zijn allebei voor...

Handig om te weten: deze Groningse restaurants bezorgen (of hebben een afhaalmenu)

Hapje eten buiten de deur? Dat zit er helaas voorlopig niet in. Gelukkig zitten de Groningse horeca-...

Meer over

Gezondheid

adv.