Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Let op! Verkeersdrukte door protesterende boeren in Stad

Door Sharon Bremer 14 oktober 2019

Vandaag de stad in met de auto? Kun je misschien beter niet doen. De Groningse boeren gaan vandaag namelijk protesteren bij het provinciehuis in Groningen. 

De boeren verzamelen deze ochtend op vier locaties: Adorp, Loppersum, Aduard en evenemententerrein Roode Haan in Stad. Ze vertrekken vanaf deze locaties tussen 09.30 en 10.00 uur richting het provinciehuis in het centrum. “We hebben volledige medewerking om onder begeleiding van de politie vanaf de 4 locaties het centrum van Groningen gegarandeerd te bereiken. Onze nadrukkelijke oproep is om gebruik te maken van deze verzamellocaties zodat iedereen op een veilige manier het centrum van de stad kan bereiken”, aldus LTO Noord.

De organisatie roept haar 14.000 aangesloten leden op om mee te protesteren.

Friesland

De protesten hebben wel degelijk effect en daar is Friesland het bewijs van. Daar werd afgelopen vrijdag geprotesteerd met als resultaat dat de beleidsmaatregelen van tafel gingen. “Dit zou een wake up call moeten zijn voor alle provincies”, zegt LTO Noord voorzitter Dirk Bruins in een reactie.

“Boeren blijven broodnodig! Al jaren werken onze boeren en boerinnen mee in talloze projecten en passen zich aan om te komen tot een toekomstbestendige land- en tuinbouw in een prachtig groen Nederlands landschap. Al die inzet zien we nergens terug in de impasse waarin we nu zijn beland. Land- en tuinbouw lijkt ineens het probleem, daarmee wordt volledig voorbij gegaan aan de belangrijke bijdrage en oplossingen die de Nederlandse landbouw levert aan tal van maatschappelijke- en voedselvraagstukken We zijn het zat dat de overheid niet naar ons luistert en dat de provincie vervolgens ook nog eens zijn eigen interpretatie van de beleidsregels geeft is voor ons de druppel. Wij willen blijven ondernemen, nu en ook in de toekomst!”

Petitie

Om 12.00 uur gaan Alma den Hertog (LTO Noord) en Willem Dinkla (GrAJK) een petitie aanbieden en een statement maken bij het provinciehuis.


Lees ook

boeren

[FOTOSERIE] Honderden Groningse boeren protesteren vandaag in Den Haag

Uit het hele land gaan boeren vandaag naar het Malieveld om te protesteren. Ze zijn boos, want ze vi...

Groninger boeren gaan opnieuw protesteren: ‘Er is geen tijd te verliezen!’

Na de overweldigde opkomst op het Malieveld roept de Farmer Defence Force de boeren nóg een keer op ...

Groningse postbezorgers zijn het meest geliefd

De meest geliefde postbezorgers van ons land wonen in Groningen. Ruim één op de drie geeft hun bezor...

adv.