Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijk mee: zo gaat het er nu aan toe in de Groningse ziekenhuizen

Door Sharon Bremer 25 maart 2020

Het zijn pittige tijden voor Groningse zorgverleners in het UMCG en Martini Ziekenhuis. Om enigszins te begrijpen wat het zorgpersoneel doormaakt, geven zij op Instagram een kijkje achter de schermen. Hoe gaan ze te werk en wat gebeurt er nu allemaal op de afdelingen in het ziekenhuis?

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Speciale corona-polikliniek

Het UMCG opende een speciale corona-polikliniek, niet alleen voor Groningse patiënten, maar ook voor de patiënten uit Brabant om de ziekenhuizen daar te ontlasten: “Dit weekend ontvingen wij patiënten uit Brabant om de ziekenhuizen daar te ontlasten. Er is de afgelopen tijd zó hard gewerkt door iedereen. Zo hebben we nu in het UMCG een speciale corona-polikliniek, meerdere verpleegafdelingen en IC’s waar we corona-patiënten kunnen verplegen”, is te lezen bij het Instagrambericht.

Collega’s helpen elkaar

De medewerkers van Hartbewaking UMC Groningen steken elkaar (en de andere medewerkers) een hart onder de riem: “In deze periode heeft het niet onze prioriteit om berichten op Instagram te plaatsen. Toch is het een mooi medium om te laten zien dat we samen de schouders er onder zetten! Met collegialiteit, positiviteit, goede voorbereiding & samenwerking hopen we het virus te verslaan!”

 

‘Blijf thuis voor ons’

View this post on Instagram

Op onze afdeling werken héél veel verschillende mensen😷. Anesthesiologen, AIOS, anesthesiemedewerkers, chirurgen, operatieassistenten, leerlingen AM/OA, recovery verpleegkundigen, de technische dienst, logistiek medewerkers, schoonmakers en administratieve medewerkers staan elke dag voor jou (en voor elkaar!) klaar om alles in goede banen te leiden💪🏻. In deze periode zelfs meer dan anders, want juist nu wordt er nóg meer van ons gevraagd. Ondanks dat zijn we er elke dag en daar mogen we trots op zijn🙏🏻! 'Flatten the curve', dát moeten we proberen met z'n allen. Daarom onze oproep: wij blijven hier binnen voor jullie, blijven jullie binnen voor ons❤️? #umcgroningen #operatieassistent_umcg #recoveryverpleegkundige_umcg #anesthesiemedewerker_umcg #flattenthecurve #covid_19

A post shared by Anesthesiemedewerker_umcg (@anesthesiemedewerker_umcg) on

Het personeel roept op Instagram op om thuis te blijven, zodat zij ook veilig hun werk kunnen blijven doen. “‘Flatten the curve’, dát moeten we proberen met z’n allen. Daarom onze oproep: wij blijven hier binnen voor jullie, blijven jullie binnen voor ons?”

View this post on Instagram

BLIJF THUIS❗️- Het is voor velen moeilijk te beseffen hoe groot de impact van het coronavirus op onze samenleving is. Het leek nog zo ver weg, maar ook in het @umcgroningen komt het nu dichtbij. Het is een zeer spannende tijd met veel onzekerheid. Helaas zien wij nog veel mensen onnodig op straat. Blijf alsjeblieft binnen! Hiermee voorkom je dat er straks te veel mensen tegelijkertijd besmet zijn met het coronavirus. Mocht je toch naar buiten moeten, houd dan 1,5 meter afstand. Maak geen lichamelijk contact met anderen en voorkom zo de verspreiding van het virus! Bedankt, namens ons🙏🏻 #stayhome #samensterk #nursinglife💉💊 #verpleegkundigen #verpleegkundige #corona #covid_19 @rtvnoord #grunnen #grunn #covıd19 #coronanederland

A post shared by Verpleegkunde UMCG (@verpleegkundeumcg) on

Humor helpt in pittige tijden: ‘Wie is wie?’

“Wie is nou wie?”, zo plaatsen de IC-verpleegkundigen van het UMCG op Instagram.  

Lege wachtkamers: ‘Vreemd gezicht voor ons’

“Normaal zit het hier vol overdag. Door het COVID-19 virus is dit nu niet zo. Omdat wij medewerkers en patiënten niet bloot willen stellen aan dit virus beperken wij de onderzoeken die gedaan worden. Vreemd gezicht voor ons, zo’n lege wachtkamer.”

Lees ook

Koningsdag Groningen en andere grote evenementen die nu niet doorgaan in Groningen

Alle evenementen en samenkomsten in Groningen worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan hon...

Dit is vanaf nu verboden in Groningen en zo reageren Groningers

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet...

Indrukwekkend! Bijzondere fotoserie van Groningen in quarantaine

Hét gesprek van de dag: de stilte in de Groningse straten, de winkels die sluiten, het hamsteren bij...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gezondheid

adv.