Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is vanaf nu verboden in Groningen en zo reageren Groningers

Door Carin Van der Meij 23 maart 2020

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet iedereen. Dat concludeert het kabinet tijdens de persconferentie op maandagavond 23 maart. Het gevolg: de maatregelen worden aangescherpt. 

Het kabinet roept iedereen op om weg te blijven van samenkomsten. Om alleen boodschappen te doen en om zoveel mogelijk in je eentje een frisse neus te halen wanneer nodig. Bezoek over de vloer? Liever niet, maar met maximaal drie mensen en alleen als je anderhalve meter afstand neemt. “Het doel is en blijft: het beschermen van onze ouderen en kwetsbaren en zorgen dat de ziekenhuizen niet overbelast raken”, licht Mark Rutte tijdens de persconferentie toe.

Dit is tot 1 juni verboden in Groningen

  • Alle samenkomsten, evenementen en bijeenkomsten. Er is geen grens meer van het aantal personen, dus ook bijeenkomsten onder de honderd mensen zijn niet toegestaan.
  • Groepsvorming. Als blijkt dat drie of meer Groningers niet de anderhalve meter afstand houden, kunnen ze een boete krijgen. Uitzondering is er voor gezinnen en jonge kinderen die met elkaar spelen.

Burgemeester Koen Schuiling krijgt meer bevoegdheid

Burgemeester Koen Schuiling krijgt net als alle burgemeesters in Nederland zo snel mogelijk de bevoegdheid om forse boetes te handhaven. Voor Groningers kan zo’n boete oplopen tot zo’n €400,-. Ondernemers kunnen een prent van rond de €4000,- krijgen als zij zich niet aan de regels houden. De burgemeester mag ook sneller besluiten drukke locaties te sluiten. Lees op het AD wat er verder in de persconferentie is besproken.

Zo reageert Groningen op de aangescherpte maatregelen

Bruiloften, verjaardagsfeesten en festivals zijn dus voor de komende drie maanden verboden. Dat is nogal wat en dat vinden Groningers ook.


Koningsdag Groningen en andere grote evenementen die nu niet doorgaan in Groningen

Alle evenementen en samenkomsten in Groningen worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan hon...

Indrukwekkend! Bijzondere fotoserie van Groningen in quarantaine

Hét gesprek van de dag: de stilte in de Groningse straten, de winkels die sluiten, het hamsteren bij...
eenzame Groningers

Nickey zet kaartenactie op voor eenzame Groningers: ‘Dit is wel het minste wat ik kan doen’

Door heel Groningen schieten de mooie initiatieven als paddenstoelen uit de grond. Vinden we leuk, w...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Groningen.

adv.