Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Riskeer geen coronaboete: aan deze regels moet je je deze zomer houden in Groningen

Door Carin Van der Meij 11 juli 2020

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen, naar een concert of er een dagje op uit. Alleen wat mag wel en niet in deze tijden? Om een dikke prent te voorkomen, nemen we de coronaregels voor zomerse activiteiten in Groningen met je door.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Terrasje pakken

Op een hete dag in Groningen willen we natuurlijk het terras op. Kan je zomaar met een vriendengroep een drankje scoren? Per 1 juli geldt geen maximum aantal gasten meer in de horeca. Pas als je binnen meer dan 100 en buiten meer dan 250 gasten toe kan laten is reserveren en een checkgesprek verplicht.

Met je vrienden het terras op lijkt dus geen probleem. Wel kan je een boete krijgen als je je niet houdt aan de anderhalve meter afstand. In de horeca geldt de regel: houd afstand tenzij je tot één huishouden hoort of jij en je vrienden onder de 18 jaar zijn. Lees meer over de coronamaatregelen in de horeca op Koninklijke Horeca Nederland.

Foto | indebuurt Groningen

Dagje uit met het openbaar vervoer

Een dagje naar het strand bij het Lauwersmeer of de Hoornseplas, een bezoekje aan Schiermonnikoog of dit jaar tóch naar de kermis in Eenrum: eropuit in de omgeving van Groningen is een feestje. Wil je met het openbaar vervoer op pad? Dan gelden de volgende regels: vermijd drukte, reis buiten de spits, houd anderhalve meter afstand op de stations, perrons en bij haltes en last but not least: reizigers van 13 jaar of ouder zijn verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete van €95,-.

Foto | ANP

Dagje weg met de auto

Teveel gedoe? Dan kun je ook met de auto op stap. Alleen dan is weer de vraag: mag je meerijden met mensen die geen onderdeel uitmaken van jouw huishouden? Ja, dat mag. De Rijksoverheid adviseert mensen van 13 jaar of ouder wel een mondkapje te dragen als je in een auto zit met mensen uit een ander huishouden.

Foto | ANP

Concert

Wat hebben wij dit gemist zeg: een concert bezoeken. Deze zomer mag het weer – met mindere aantallen door afstand – en kan je naar optredens van artiesten in bijvoorbeeld de Stadsschouwburg en Oosterpoort. Ga je naar een concert? Het voelt misschien heel onnatuurlijk, maar de Rijksoverheid geeft aan dat je tijdens een concert niet mag meezingen. Ook moet je je uiteraard houden aan de anderhalve meter afstand.

Foto | ANP

Zwemmen

Op een hete zomerse dag willen we niets liever dan een plons nemen bij het stadsstrand, de Hoornseplas of één van de Groningse zwembaden. Alleen mag dit wel? Volgens het RIVM is er geen bewijs dat het virus zich verspreidt via het water. Dat betekent dat je gewoon naar zwembaden of zwemlocaties kunt, maar ook hier moet je anderhalve meter afstand houden. Dit geldt alleen voor mensen vanaf 13 jaar. Voor zwemlocaties en zwembaden is een protocol opgesteld om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige en verantwoorde manier kan zwemmen.

Foto | ANP

Varen door Groningen

Niets is fijner dan op een warme dag varen door onze stad. Rondje Diepenring? Heerlijk! In principe mag je in coronatijd met iedereen varen, zolang je maar anderhalve meter afstand houdt tussen de verschillende huishoudens. Wil je een sloep huren? Bespreek dan met de verhuurder de mogelijkheden.

Foto | indebuurt Groningen

Lees ook

AED groningen

Het kan levens redden, maar op deze plekken in Groningen hangt géén AED

Het kan gebeuren: iemand in je omgeving krijgt een hartstilstand. Wat doe je dan? Je belt natuurlijk...

Droomactie: win een tegoedbon van €200,- bij totaalBED

Meedoen aan deze winactie? Daar hoef jij geen nachtje over te slapen. indebuurt mag twee tegoedbonne...

Handig om te weten: deze Groningse winkels zijn verhuisd naar een nieuwe stek

Verhuisbericht gemist? Een aantal Groningse winkels zijn van hun vertrouwde stek verhuisd naar een n...

Van luxe stadsvilla tot woonboot: 7 x hele toffe Airbnb’s in Groningen

Komt er bezoek voor wie je een fijne slaapplek in Groningen zoekt? Of heb je gewoon zin om jezelf te...
groningen cover

Roëll verzamelde de mooiste plekken van Nederland in één boek en Groningen staat op de cover

Er gaat niets boven Groningen, toch? Dat blijkt ook nu maar weer, want van álle mooie plekjes in Ned...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona

adv.