Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

GGD opent nieuwe testlocatie voor corona in Groningen

Door Sharon Bremer 5 augustus 2020

Ben je verkouden, moet je hoesten of heb je koorts? Dan is het misschien verstandig om je te laten testen op corona. Ook in Groningen kun je zo’n coronatest laten afnemen. Momenteel worden de testen gedaan in het UMCG, maar daar komt vanaf 1 september verandering in. 

De afgelopen tijd is er hard gewerkt om onder meer de laboratoriumcapaciteit en de benodigde hoeveelheid testmaterialen uit te breiden. Daardoor kan iedereen met milde klachten die wellicht op het coronavirus duiden zich laten testen op corona. Hoe zo’n test precies in z’n werk gaat en wat je daarvoor moet doen? Dat lees je in dit artikel.

Nieuwe locatie

Vanaf 1 september 2020 opent de GGD een nieuwe corona-testlocatie. Inwoners van de provincie Groningen kunnen zich vanaf dan laten testen in het oude Philipsgebouw aan de Europaweg 8 in Groningen. De huidige testlocatie in het UMCG blijft tot 1 september open.

De nieuwe testlocatie zal 7 dagen per week open zijn. “Ook gaan we starten met testlocaties in de provincie. Momenteel zijn er gesprekken met een aantal gemeenten over mogelijk geschikte locaties. Het streven is om ook deze locaties uiterlijk per 1 september te openen”, laat de GGD Groningen weten.


Corona-update van het RIVM: het aantal besmettingen in Groningen is weer gestegen

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt landelijk verder op. Het RIVM heeft zojuist nieuw...
millennials

Iris en Nienke laten Groningse millennials de strijd aangaan met zichzelf én de coronakilo’s

Iedereen is op zijn of haar eigen manier omgegaan met het thuiswerken (of niet-werken), het missen v...

Riskeer geen coronaboete: aan deze regels moet je je deze zomer houden in Groningen

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen, naar een concert of er een dagje...

adv.