Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bieb, bios, horeca én expo in Forum Groningen bijna open: dit zijn de nieuwe regels

Door Sharon Bremer 27 mei 2020

Op 1 juni gaat het Forum Groningen weer open. Yes! Maar waar moet je rekening mee houden als je Storyworld, de expo of een film wilt bezoeken? En kunnen we nog naar het dak, of het toilet? Het Forum zette alle regels op een rijtje. 

Forum Groningen op de Nieuwe Markt gaat op 1 juni weer volledig open. Dat betekent dat we weer naar de film kunnen, boeken kunnen lenen en zelfs weer een drankje kunnen doen bij NOK. Maar wat zijn de nieuwe regels?

Bibliotheek

Boeken lenen mag weer, maar je mag alleen de boeken, dvd’s en tijdschriften aanraken die de daadwerkelijk wil lenen. Handig: je kunt ze van te voren reserveren via de online catalogus.

Bioscoop

Kaartje gekocht voor een film in het Forum? Dan mag je niet eerder dan 15 minuten voor aanvang naar de filmzaal komen en je mag alleen door de rechterdeur naar de zalen. Vanwege de ‘stoelverdelingspuzzel’ kun je maximaal met 2 mensen naast elkaar zitten en alleen met iemand uit de eigen huishouden. Let ook bij het naar buiten gaan op de 1,5 meter afstand.

Storyworld en expo

“Verdraaid, waarom moesten we nou een museum bouwen waarbij je overal aan mag zitten”, is te lezen op de site van Forum Groningen. Dus hebben ze wat nieuwe regels opgesteld, zodat je veilig naar Storyworld of de expo kan.

Je mag de expo of Storyworld in vanaf de starttijd op je ticket tot en met 45 minuten daarna. Is jouw starttijd 10.00 uur? Dan mag je tussen 10.00 en 10.45 uur binnenwandelen. Kom niet vóór de starttijd naar de ingang. Je mag zo lang binnenblijven als je wilt. Op sommige plekken geldt  éénrichtingsverkeer, let dus goed op de wegwijzers en vloerstickers. Alles wordt goed schoongemaakt door de medewerkers van het Forum, maar denk ook om je eigen hygiëne en desinfecteer regelmatig je handen.

Handig om te weten

  • Het dak van het Forum is niet te bezoeken, ténzij je een plekje gereserveerd hebt bij NOK.
  • Kaartje gekocht maar gezondheidsklachten? Blijf thuis en mail [email protected]. Ze zetten je aankoopbedrag dan om in een tegoed.
  • Houd anderhalve meter afstand van andere bezoekers en kom niet als je gezondheidsklachten hebt. Dit wordt door medewerkers van het Forum gecontroleerd bij de ingang.
  • Je kunt voorlopig nog niet achter de computers, printen of kopiëren, dus neem je eigen laptop mee.
  • Niet alle toiletten zijn open. Beschikbare toiletten vind je op verdieping -1, bij Wonderland en in het filmgebied (5 west).
  • Meer over de nieuwe regels van Forum Groningen lees je hier!

Groningen

Zo zie je thuis al of het druk is in Groningse winkels, het Noorderplantsoen of de Grote Markt

Op vakantie in eigen land? Da's helemaal niet erg, want de weersverwachting voor deze zomer is harts...
horeca groningen open

Reserveer je terrasplek maar vast: zulk lekker weer wordt het dit pinksterweekend

Zet de barbecue maar vast klaar, want er is een pinksterweekend met volop zon en warme temperaturen ...
privéstrand groningen

Deze zomer zonnen op je privéstrand? Dan kan in Groningen (en is helemaal niet duur)

Kennen jullie Rebel Rebel Hostel al? Dat is dat toffe (en eerste!) containerhostel in Groningen, op ...

Meer over

Corona

adv.