Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze nieuwe winkel opent in Groningen: ‘Horeca dicht? Dan maken we er een pop-upstore van!’

Door Sharon Bremer 24 november 2020

Wat doe je als Groningse ondernemer in een lockdown? Precies, je helpt elkaar. En dat is precies wat Marjolein van De Opfleurist en Margreet van Wadapartja ook dachten. Zij slaan de handen ineen en starten deze maand met een hele bijzondere pop-upstore: de Pop-Opfleurist.

“Wat doe je tijdens een lockdown van de horeca met je restaurant? Je maakt er een pop-upstore van!”, laten Margreet en Marjolein weten.

Dag plantjes

Bij Wadapartja aan de Westerhaven is voor de tweede keer het licht uit door de lockdown. En daarom kregen de plantjes die er stonden niet de liefde en warmte die ze verdienen. Dus wat doe je dan? Een nieuw huisje zoeken. Wadapartja stelde de planten ter adoptie en in één avond was de gehele plantenvoorraad verkocht met een online verkoop op Instagram.

Samenwerking

Marjolein van De Opfleurist en Margreet van Wadapartja kennen elkaar door de opening van Wadapartja Westerhaven in 2019. De inrichting kreeg de finishing touch met tientallen verschillende planten die Marjolein had gekozen op basis van de lichtinval in de ruimte. De klik was er meteen tussen beide ondernemers en binnen een half jaar was de eerste plantensale een feit.

Pop-Opfleurist

Een gesloten horecazaak, de kerstdagen die vlot naderen en mensen die nú al beginnen met het inslaan van cadeaus… “Daar moeten we iets mee doen!”, vonden Marjolein en Margreet. En zo ontstond het idee voor de Pop-Opfleurist.

Marjolein heeft zelf geen fysieke winkel. Zij doet vooral beplanting op locatie, zoals kantoorpanden, horecazaken of winkels. Margreet daarentegen heeft wél een pand, maar kan die nu niet gebruiken door de sluiting van horeca. Eén en één is twee!

Shop je cadeaus!

Op 27, 28 en 29 november en 4, 5, 6, 11, 12 en 13 december kun je kamerplanten, cadeaus en kerstkaarten shoppen bij de pop-upstore. Ook kun je er terecht voor cappuccino, taart en lunch to go van Wadapartja. De pop-upstore is geopend van 10.00-17.00 uur.

Let op! De regels van het RIVM zijn er niet voor niets, dus vermijd groepen mensen. Als je op pad moet, doe dat zoveel mogelijk alleen en houd afstand.


Meer over Wadapartja ontdekken?

Wadapartja restaurants en horeca

Gesloten09:00 - 22:00

Gedempte Zuiderdiep 39-41, Groningen

Bekijk meer:restaurants en horeca

Doe mee aan de indebuurt kerstkaartenactie voor ouderen in Groningen

Stel je eens voor dat je de feestdagen alleen doorbrengt. Voor veel ouderen is dit de realiteit. De ...
chocoladeletters

Mosterd, Oude Wijvenkoek of Fladderak, meer Gronings dan dit worden je chocoladeletters niet

Terug van weggeweest: de limited edition Groningse chocoladeletters van Marketing Groningen. En dit ...

Maaike beschildert spijkerjasjes: ‘Het is helemaal hot en happening’

Bij de Groningse Maaike (22) draait alles om kunst en creativiteit. Al van jongs af aan is ze bezig ...

adv.